Ceban cere audit asupra banilor transferați Natei Albot. Anterior, a promis că „îi va socoti dinții” lui Bolocan
Full Article 3 minutes read

Ceban cere audit asupra banilor transferați Natei Albot. Anterior, a promis că „îi va socoti dinții” lui Bolocan

Primarul capitalei Ion Ceban a solicitat desfășurarea unui audit asupra sumei de 60 de mii de lei care, primită de jurnalista Nata Albot, pentru promovarea proiectului de învățământ la distanță Educație Online. Declarația a fost făcută în cadrul ședinței primăriei din 25 ianuarie. Anterior, edilul i-a trimis mai multe mesaje amenințătoare soțului jurnalistei, fiind nemulțumit de faptul că soția sa a fost vizată într-o înregistrare video a vloggerului.

În cadrul ședinței primăriei din 25 ianuarie, primarul Ion Ceban a solicitat desfășurarea unui audit, pentru a verifica cum a fost cheltuită suma de 60 de mii de lei, care a fost transferată Natei Albot, pentru promovarea proiectului Educație Online.

„Oamenii primesc bani frumoși pentru a fi contra Primăriei Chișinău, nemijlocit a primarului general. (…) Cineva mi-a spus că vorbesc „mudăcește” și provin dintr-o echipă de boșorogi. Acel cineva care a luat un onorariu de 60 de mii de lei din bugetul municipal pentru promovare de proiect, care nici măcar nu a început. Rog să fie un audit în această privință”, a declarat edilul.

Ceban cere audit asupra banilor transferați Natei Albot. Anterior, a promis că „îi va socoti dinții” lui Bolocan

Ion Ceban

Totul a început după ce vloggerul Andrei Bolocan a publicat o înregistrare video în care a criticat faptul că primarul capitalei, deși a îndemnat populația să sărbătorească în cerc restrâns Crăciunul și Revelionul, și-a luat familia la Moscova, unde a întreprins o vizită oficială alături de mai mulți deputați PSRM. Ulterior, edilul a mers în vacanță în Egipt, alături de soție și copii. Andrei Bolocan a amintit și de faptul că soția lui Ion Ceban este angajată la compania Exclusiv Media, deținută de deputatul socialist Corneliu Furculiță. În replică, Ceban l-a numit „măgar” pe vlogger.

Mai mult, edilul i-a trimis mai multe mesaje private lui Andrei Bolocan, în care l-a amenințat cu răfuiala fizică. Acestea au fost făcute publice.

Ceban cere audit asupra banilor transferați Natei Albot. Anterior, a promis că „îi va socoti dinții” lui Bolocan

Facebook/Lumina

Au urmat o serie de postări pe pagina de Facebook a primarului capitalei, în care acesta a menționat că asociația fondată de jurnalista Nata Albot a primit 60 000 de lei la începutul anului pentru promovarea proiectului de educație online, elaborat de Primărie.

Am o întrebare, credeti ca un consilier municipal poate ridica 26.000 de lei pe luna fara efort, doar fiind prezent la…

Publicată de Iv Ceban pe Duminică, 24 ianuarie 2021

Jurnalista Nata Albot a publicat o reacție pe pagina sa de Facebook. Aceasta l-a acuzat de minciună pe Ion Ceban: „Banii pe contul AO Calumea au venit pe data de 4 ianuarie, 2021. Așa cum Moldova nu iese din sărbători mai devreme de 15 ianuarie și nu prea ai cu cine lucra, campania de promovare urma să pornească săptămâna viitoare. Între timp, am lucrat la proiectul de promovare: am colectat informații despre prețuri de la influenceri, am început a repartiza conținutul între ei și calendarul postărilor. Iar banii stau intacți pe contul asociației”.

Încă o minciună de la Ion Ceban

În luna decembrie, 2020, am fost contactată de un reprezentant al Academiei de Inovare…

Publicată de Nata Albot pe Duminică, 24 ianuarie 2021

 

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: