Banii pentru gaz ai Rusiei să ajungă în contul ucrainenilor. Solicitarea Ucrainei la ONU 
Full Article 2 minutes read

Banii pentru gaz ai Rusiei să ajungă în contul ucrainenilor. Solicitarea Ucrainei la ONU 

Ucraina, la audierile Curții Internaționale de Justiție a ONU, solicită transferul de bani pe care Rusia trebuie să-l primească de la UE pentru gaze și petrol. O declarație în acest sens a fost făcută pentru TSN de membrul delegației ucrainene la o audiere la Curtea ONU de la Haga, Lana Zerkal. 

Potrivit ei, Ucraina intenționează să deschidă un cont special, pe care va primi banii din plățile pentru petrolul și gazul rusesc.

„Acest cont este deschis pe baza sancțiunilor UE. Țările care plătesc acum Federației Ruse pentru energie vor trimite banii în acest cont, în loc să-i plătească Rusiei”, a spus Zerkal.

Conform planului delegației ucrainene, acești bani vor merge în Ucraina pentru restabilirea economiei și construcției.

Potrivit diplomatului ucrainean, pe acest cont ar putea fi transferați aproximativ un miliard de dolari pe lună.

La începutul lunii martie, Curtea Penală Internațională de la Haga, după un apel din partea a 39 de țări, a început investigarea posibilelor crime de război comise pe teritoriul Ucrainei.

Pe 7 martie au început audierile. La acestea, Ucraina a cerut să oblige Rusia ca cea din urmă să ofere garanții că nu va repeta acțiunile ilegale, inclusiv utilizarea ilegală a forței, și să plătească despăgubiri.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: