Bărbat închis în cușcă de lemn. Procuratura Edineț investighează cazul
Full Article 1 minutes read

Bărbat închis în cușcă de lemn. Procuratura Edineț investighează cazul

O fotografie controversată, care a apărută pe rețelele de socializare pe 10 iulie 2024, a declanșat o investigație penală la Edineț. Imaginea surprinde un bărbat de 43 de ani, cu dizabilități severe, închis într-o cușcă din lemn.

Sesizarea către Procuratura Edineț referitor la fotografia sus-menționată a fost depusă de un consilier municipal.

Instanța a inițiat o urmărire penală pentru privațiune ilegală de libertate, conform articolului 166 din Codul Penal.

Pe caz a fost pornită o urmărire penală în temeiul unei bănuieli rezonabile de săvârşire a infracţiunii prevăzute de art. 166 alin. (2) lit. c) Cod penal, „Privaţiunea ilegală de libertate  a unei persoane,  profitând de starea de neputinţă cunoscută sau evidentă a victimei, care se datorează, bolii, dizabilităţii ori altui factor”, se menționează în comunicatul Procuraturii Generale.

Investigațiile preliminare au confirmat identitatea victimei și gravitatea situației.

Ancheta se desfășoară pentru a clarifica circumstanțele și a identifica persoanele responsabile de această acțiune gravă.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: