Bărbatul care și-ar fi violat fiica vitregă de 11 ani riscă să-și petreacă tot restul vieții după gratii. Dosarul penal – expediat în instanță
Full Article 2 minutes read

Bărbatul care și-ar fi violat fiica vitregă de 11 ani riscă să-și petreacă tot restul vieții după gratii. Dosarul penal – expediat în instanță

Tatăl care și-ar fi violat fiica vitregă de 11 ani, care ulterior a rămas însărcinată și a născut, ajunge pe banca acuzaților. Procuratura Generală (PG) a anunțat pe 10 iunie că urmărirea penală și dosarul în care este inculpat bărbatul a fost transmis în instanța de judecată. 

Potrivit actului de învinuire, infracțiunea a avut loc în perioada martie-iulie 2023, la domiciliul concubinei inculpatului, care este amplasat într-un sat din centrul țării. Mama fetiție, unicul reprezentant legal la acel moment, se afla peste hotare, iar minora era în grija, protecția și educarea învinuitului.

Profitând de imposibilitatea minorei de a se apăra și de a-și exprima voința din cauza vârstei fragede, a aplicat în privința ei constrângerea fizică, intrând în raport sexual forțat”, se arată într-un comunicat publicat de PG.

Astfel, bărbatul a fost pus sub învinuire pentru comiterea infracțiunii de viol asupra uni persoane care nu a atins vârsta de 14 ani.

Pe parcursul urmăririi penale, inclusiv la momentul expedierii dosarului în instanța de judecată, inculpatul se afla în arest preventiv.

Acesta pledează nevinovat.

Dacă va fi recunoscut vinovat, el riscă o pedeapsă maximă de până la 20 de ani de închisoare sau detențiune pe viață.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: