Batrîncea critică decizia lui Ceban de a-l demite pe pretorul sectorului Rîșcani: „A depășit bunul simț”
Full Article 2 minutes read

Batrîncea critică decizia lui Ceban de a-l demite pe pretorul sectorului Rîșcani: „A depășit bunul simț”

Deputatul Partidului Socialiștilor (PSRM) Vlad Batrîncea a criticat decizia primarului Chișinău Ion Ceban de al demite pe Vlad Melnic din funcția de pretor al sectorului Rîșcani după ce acesta n-a acceptat să adere la Mișcarea Alternativă Națională, partid condus de edil. Parlamentarul a spus că Melnic, care este membru al PSRM, a fost „cel mai bun” pretor din toți cei pe care i-a avut sectorul Rîșcani. Totodată, Batrîncea a dat de înțeles că decizia lui Ceban de a-l concedia pe Vlad Melnic a fost una politică.

În calitate de locuitor al sectorului Rîșcani și deputat, ales în circumscripția uninominală a sectorului în 2019, nu sunt deloc de acord cu decizia primarului general al Chișinăului de a-l demite pe Vlad Melnic din funcția de pretor al sectorului Rîșcani. Vlad Melnic este cel mai bun pretor al sectorului Rîșcani din toate timpurile. Prin eforturile sale și cu sprijinul echipei noastre, a fost făcută ordine, au fost inițiate proiecte majore de infrastructură și a fost realizat un volum mare de muncă”, a scris Batrâncea pe canalul său de Telegram.

Parlamentarul a sugerat că decizia de a-l concedia pe Melnic a fost una politică.

Consider că decizia lui Ion Cheban de a-l suspenda pe pretorul Rîșcani este o gravă eroare. Din păcate, politicianismul a depășit bunul simț, dar locuitorii sectorului nu vor uita acest lucru. Destul de curând ne vom da cu părerea la alegeri”, a spsu el.

***

Precizăm că, în dimineața zilei de 11 septembrie, edilul Ion Ceban anunța că Pretura sectorului Rîșcani are o nouă conducere – Mihail Furculiță – și mulțumea fostei șefii pentru activitate. La câteva ore distanță, deja ex-pretorul Vlad Melnic a declarat că a auzit despre demiterea lui „din presă”. Melnic a mai spus că „o astfel de comportare este inacceptabilă” și că a luat o decizie corectă să nu adere la MAN. Potrivit lui Melnic, în ultimele 6 luni i s-a cerut să adera la formațiunea actualului edil de Chișinău.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: