BCS părăsește ședința Parlamentului: Nu dorim să participăm la o nouă introducere a stării de urgență
Full Article 2 minutes read

BCS părăsește ședința Parlamentului: Nu dorim să participăm la o nouă introducere a stării de urgență

Fracțiunea parlamentară a Blocului Comuniștilor și Socialiștilor (BCS) a anunțat că părăsește ședința Parlamentului. O declarație în acest sens a fost făcută de reprezentanții fracțiunii, înainte de a fi votată prelungirea stării de urgență. 

„Nu vom participa la examinarea acestei stări de urgență în Parlament. Să-și asume ei singuri responsabilitatea”, a spus socialista Zinaida Greceanîi.

La rândul său, Vlad Batrîncea a menționat că prelungirea stării de urgență va influența economia națională. „Republica Moldova are toate instrumentele la îndemână pentru a activa în regim normal. Introducerea stării de urgență permite Comisiei pentru Situații Excepționale funcționarea de la norma legală”, a spus Batrîncea.

„Din aceste motive nu participăm astăzi la această ședință. Nu dorim să participăm la o nouă introducere a stării de urgență”, a conchis Batrîncea.

De menționat că astăzi Parlamentul urmează să decidă asupra prelungirii stării de urgență cu încă 60 de zile. Potrivit Guvernului, necesitatea prelungirii stării de urgență este argumentată prin oferirea posibilității de intervenție promptă a CSE, în scopul asigurării securității energetice și alimentare a țării, în contextul în care războiul din Ucraina afectează în continuare conexiunile comerciale, lanțurile logistice, inclusiv de produse alimentare și aprovizionare cu produse petroliere.

Amintim că și fracțiunea Partidului „ȘOR” a părăsit ședința de astăzi a Parlamentului. Membrii partidului au anunțat că pleacă la Curtea de Apel Chișinău pentru a o susține pe Marina Tauber. Magistrații urmau să decidă dacă dau sau nu curs cererii avocaților lui Tauber, care au solicitat anularea măsurii preventive. Într-un final, ședința a fost amânată pentru luni, 1 august, ora 13:00.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: