Benzina și motorina, mai scumpe. Cât vor costa miercuri carburanții
Full Article 2 minutes read

Benzina și motorina, mai scumpe. Cât vor costa miercuri carburanții

Carburanții se scumpesc, din nou. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a stabilit noi prețuri maxime pentru benzina și motorina standard care vor fi comercializate la pompă miercuri, 31 august.

Astfel, mâine, un litru de benzină standard 95 va costa 25 lei și 72 de bani, în timp ce motorina standard va fi comercializată la un preț maxim de 27 lei și 92 bani. Mai exact, prețul benzinei s-a majorat cu 1 ban, iar cel al motorinei – cu 18 bani.

Într-un comunicat emis, ANRE anunță că a lansat aplicația mobilă a platformei „e-Carburanți”, care reprezintă o hartă interactivă prin intermediul căreia ANRE oferă acces public la informațiile privind prețurile zilnice la produsele petroliere principale de tip standard și gazul lichefiat, stabilite de către titularii de licență la fiecare stație de alimentare.

Aplicația este realizată în limbile română și engleză și e disponibilă în două versiuni: pe iOS și Android, în AppStore și, respectiv, Google Play și poate fi descărcată gratuit. Aplicația oferă informații despre toate stațiile de alimentare cu carburanți, cu posibilitatea sortării datelor în funcție de criteriul celui mai mic preț după localitate (raion, municipiu/oraș) sau denumirea companiei petroliere. În rezultat, consumatorii pot identifica în timp real stația dintr-o zonă geografică anumită care comercializează la cel mai convenabil preț un anumit tip de produs petrolier deja și de pe telefonul mobil.

De menționat că, ANRE stabilește periodic prețuri plafon la carburanți în funcție de cotațiile petrolului la bursele internaționale.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: