Berlinschii, despre motivele pentru care și-a dat demisia din funcția de secretar al CEC: „Sunt legate de viața privată”
Full Article 2 minutes read

Berlinschii, despre motivele pentru care și-a dat demisia din funcția de secretar al CEC: „Sunt legate de viața privată”

Alexandru Berlinschi a venit cu o primă reacție, după ce și-a dat demisia din funcția de membru al Comisiei Electorale Centrale (CEC). El a scris pe rețelele de socializare că motivele care au stat la baza deciziei „sunt personale” și „legate de viața privată”. Fostul secretar al CEC le-a mulțumit colegilor de la autoritatea electorală și le-a urat succes, într-un mesaj postat pe rețelele de socializare.

„Anunț că am decis să îmi închei mandatul în calitate de membru al Comisiei Electorale Centrale. Motivele demisiei sunt personale și legate de viața mea privată. A fost o onoare și o provocare să activez în calitate de funcționar electoral pentru o perioada de aproape 10 ani. În timpul mandatului meu la CEC, am învățat multe și am avut parte de experiențe valoroase, pentru care sunt recunoscător”, a scris Alexandru Berlinschi.

Alexandru Berlinschii este licențiat în științe politice, iar diplomă de master a obținut-o în drept penal. El a fost numit secretar al CEC în octombrie 2021. Pe 28 martie, purtătoarea de cuvânt de la CEC, Rodica Sîrbu, a confirmat pentru NM că Berlinschii și-a depus demisia din funcția de membru al autorității electorale. Potrivit ei, cererea urmează să fie examinată, în continuare, de Parlament.

De menționat că aceasta este a doua demisie la CEC, în ultimele două luni. Detalii – AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: