Biciclete în valoare de €1,8 mln, furate din Franța și vândute în Moldova. Sunt investigate 19 persoane
Full Article 2 minutes read

Biciclete în valoare de €1,8 mln, furate din Franța și vândute în Moldova. Sunt investigate 19 persoane

12 moldoveni și trei ucraineni au fost reținuți, în Franța, în cadrul unei investigații care vizează furturi de biciclete performante din Franța, în valoare de circa 1.800.000 euro. Alți patru moldoveni sunt investigați în Republica Moldova. Bicicletele erau vândute inițial în alte țări europene, însă de curând au început să fie transportate în Moldova și Ucraina. Potrivit unui comunicat publicat pe 3 iulie de Inspectoratul General al Poliției (IGP), schema funcționa încă din anul 2021.

Bicicletele electrice și cu cadru din carbon, evaluate între 3000 și 10.000 euro, erau furate cu camionul direct din depozite sau din magazinele din Franța. O perioadă, acestea erau transportate în afara Franței, în Europa, pentru comercializare. De curând, însă, bicicletele furate au început a fi transportate în Moldova și Ucraina, pentru ca să fie puse în vânzare la un preț redus cu 20%-30%, ca marfă de mâna a doua (pe internet, fără bon de plată, așa cum nu dispuneau de certificate sau alte documente ale bicicletelor).

Potrivit oamenilor legii, săptămâna trecută,  au avut loc o serie de percheziții în Chișinău, Cantemir și Cahul sub egida Europol, de comun cu Jandarmeria Națională a Franței. Acum, în Moldova sunt investigați patru bănuiți cu vârste cuprinse între 35 și 45 ani, care participau la sustragerea bicicletelor, anterior judecați în Moldova pentru furturi și jafuri.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: