Blocul Electoral „ÎMPREUNĂ” a fost înregistrat de Comisia Electorală Centrală pentru prezidențiale și referendum
Full Article 2 minutes read

Blocul Electoral „ÎMPREUNĂ” a fost înregistrat de Comisia Electorală Centrală pentru prezidențiale și referendum

Blocul Electoral „ÎMPREUNĂ” a fost înregistrat de Comisia Electorală Centrală (CEC) pentru participarea la alegerile prezidențiale și referendumul republican constituțional din  20 octombrie. Hotărârea a fost adoptată de CEC pe 16 august.

Blocul electoral este format din Partidul Politic „Platforma Demnitate și Adevăr”, Partidul Politic „Partidul Schimbării” și Partidul Politic Liga Orașelor și Comunelor.

De asemenea, CEC a aprobat simbolul electoral al Blocului, care este format dintr-un patrulater cu fundal negru. Acesta conține două elemente: o salbă de stele gri, dispuse în cerc echidistant, iar în centru se află cuvântul „ÎMPREUNĂ” scris cu alb.

Partidele din cadrul Blocului Electoral „ÎMPREUNĂ” nu pot solicita individual înregistrarea ca participanți la referendum sau competitori electorali.

***

Amintim că reprezentanții celor trei partide politice care formează Blocul „ÎMPREUNĂ” au depus pe 12 august, la Comisia Electorală Centrală, actele pentru a fi înregistrați ca bloc electoral în alegerile prezidențiale, dar și la referendumul privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană, din 20 octombrie.

Inițial, Blocul „ÎMPREUNĂ” era format din patru partide: Platforma Demnitate și Adevăr, Coaliția pentru Unitate și Bunăstare (CUB), Liga Orașelor și Comunelor (LOC) și Partidul Schimbării. Însă, pe 9 august, liderul CUB, Igor Munteanu, a declarat că formațiunea sa își retrage susținerea pentru Octavian Țîcu, candidatul blocului la prezidențiale, iar această decizie „separă definitiv” partidul său de Blocul „ÎMPREUNĂ”. Detalii AICI.

Plecarea lui Igor Munteanu din Bloc a fost explicată de cei din Bloc prin faptul că acesta s-ar fi supărat că nu a fost înaintat drept candidat la prezidențiale. Candidatul Blocului „ÎMPREUNĂ” la alegerile prezidențiale din toamnă este fostul deputat Octavian Țîcu. Decizia a fost luată în urma alegerilor interne desfășurate în Blocul „ÎMPREUNĂ”, la care, pe lângă fostul parlamentar, au mai participat liderul CUB, Igor Munteanu, și președintele Partidului Schimbării, Ștefan Gligor. Detalii AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: