Blocul energetic nr. 3 al Termoelectrica, oprit din cauza unei defecțiuni. Are 45 de ani vechime
Full Article 2 minutes read

Blocul energetic nr. 3 al Termoelectrica, oprit din cauza unei defecțiuni. Are 45 de ani vechime

„Termoelectrica” S.A. a anunțat că Blocul energetic nr.3 a fost oprit în noaptea de 4 ianuarie, la ora 23:53. S-a întâmplat din cauza unui deranjament care a apărut la economizorul cazanului, care necesită a fi lichidat. Lucrările de reparație urmează să dureze circa 2 – 3 zile.

Economizorul de la blocul energetic nr.3 are o vechime de funcționare – 45 de ani. Menționăm că pentru anul 2024, în Planul de Investiții sunt planificate lucrările de schimbare a economizorului de la blocul energetic nr.3, cu un economizor nou, care la moment este în proces de confecționare la uzină. Lichidarea deranjamentului apărut se planifică să fie înlăturat pe parcursul a 2-3 zile, astfel încât la data de 07.01.2024 blocul energetic să fie reanclanșat la rețea”, se arată în comunicatul emis de Termoelectrica pe 5 ianuarie.

Totodată, reprezentanții întreprinderii au menționat că lucrările de reparație la blocul energetic nr. 2 sunt la etapa finală, iar paralel au loc lucrări de testare. Potrivit lor, se preconizează ca la data de 15-16 ianuarie Blocul energetic nr.2 să fie pus în funcțiune.

Informăm că la moment funcționează blocul energetic nr.1, iar regimul termic al sistemului de alimentare centralizată cu energie termică este asigurat în corespundere cu parametrii prestabiliți. Consumatorii de energie termică nu sunt afectați de deconectarea blocului, respectiv toți consumatorii conectați la sistemul centralizat de încălzire sunt asigurați cu energie termică”, se mai arată în comunicat.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: