Bloggerul Ilya Varlamov, declarat „agent străin” în Rusia, a venit în Moldova. Ce anunț a făcut
Full Article 2 minutes read

Bloggerul Ilya Varlamov, declarat „agent străin” în Rusia, a venit în Moldova. Ce anunț a făcut

Bloggerul rus Ilya Varlamov a venit în Republica Moldova. Acesta, declarat „agent străin” în Rusia, a invitat doritorii la alergat prin Chișinău.

Varlamov a postat pe rețelele de socializare o imagine cu monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt din centrul Chișinăului, făcând un apel la locuitorii Republicii Moldova.

„Vă invit să alergați mâine prin Chișinău! Țineți minte că nu poți fugi de tine, dar poți fugi de o dispoziție rea”, a scris Valamov.

Anterior, bloggerul s-a expus public împotriva războiului din Ucraina. În martie 2023, acesta a fost inclus în registrul persoanelor care acționează în calitate de „agent străin” în Rusia.

Varlamov a fost la Chișinău și în iunie 2021. Atunci, bloggerul a fost amendat cu 750 de lei în Republica Moldova, pentru că ar fi încălcat regulamentul circulației rutiere. Despre cele întâmplate a povestit chiar el. Acesta a menționat că nu este de acord cu decizia polițiștilor și a acuzat oamenii legii că ar fi vrut să obțină mită. De cealaltă parte, forțele de ordine au atras atenția că persoanele care nu sunt de acord cu sancțiunile aplicate, le pot contesta în instanța de judecată.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: