Bolocan l-a convins pe Morgenshtern să nu mai vină la Chișinău? Concertul de duminică – sub semnul întrebării
Full Article 3 minutes read

Bolocan l-a convins pe Morgenshtern să nu mai vină la Chișinău? Concertul de duminică – sub semnul întrebării

Desfășurarea concertului lui Morgenshtern la Chișinău este „sub semnul întrebării”. Informația a fost confirmată pentru NM de către directorul de concerte al artistului rus, Vladimir Șavgulidze. Potrivit acestuia, evenimentul urma să fie dedicat tinerilor, însă în prezent, stiuația „capătă un context ciudat”.
„Este sub semnul întebării”, a declarat Șavgulidze, întrebat de reporterul NM dacă concertul planificat pentru 19 iunie se va ține.

Potrivit acestuia, inițial s-a discutat despre desfășurarea unui concert consacrat tinerilor.

„Se planifica ca oamenii să petreacă timpul grozav. Însă acum capătă un context ciudat, iar noi nu participăm la lucruri ciudate, de aceea – noi suntem pentru pace și pentru oameni”, a spus Șavgulidze.

Acesta a mai spus că Morgenshtern va urca pe scenă doar dacă evenimentul va fi dedicat „oamenilor”.

„Nu știm cui îi este consacrat acest concert. Vom evolua pentru oameni și în cinstea sărbătorii”, a precizat acesta.

Șavgulidze a mai spus că negocierile cu privire la concert au fost purtate prin intermediul agenților locali. De asemenea, acesta a subliniat că nu îl cunoaște personal pe Veaceslav Valico.

***

Activistul Veaceslav Valico, fost candidat independent la cele mai recente alegeri parlamentare (reprezentat atunci la dezbaterile electorale de către controversatul om de afaceri Veaceslav Platon), a anunțat pe 15 iunie că el este organizatorul concertului planificat pentru 19 iunie, la care va participa artistul rus Morgenshtern. Mai mult, pe scenă va urca și artistul Slava Marlow.

Fostul candidat la parlamentare a precizat că el este doar un reprezentant, iar banii pentru concert ar veni din diaspora.

„Sunt doar promotorul ideii și fața oficială. Trebuie să le spunem mulțumesc minunatei Victoria din Canada, care a vorbit cu conaționalii de acolo. Și împreună, fiind parte a diasporei, au decis să sponsorizeze concertul”, a mai spus Valico.

Veaceslav Platon, care la alegerile parlamentare l-a reprezentat pe Valico la dezbateri, a declarat pentru Unimedia că nu are nicio legătură cu acest concert.

Pe 19 iunie, în centrul capitalei se vor desfășura mai multe evenimente: marșul LGTB+ Moldova Pride și protestul mișcării socio-politice „Pentru viață”, în spatele căreia este Partidul „ȘOR”.

Contactați de NM, reprezentanții Partidului „ȘOR” au precizat că formațiunea nu are nicio legătură cu acest concert. Și Primăria Capitalei a precizat că nu are legătură cu acest concert. În același timp, primarul Ion Ceban a anunțat un concert pentru data de 19 iunie, însă în parcul La Izvor. Acolo vor participa Natalia Gordienco, Geta Burlacu, Dj Bond, Dumitru Mîțu, Frații Advahov și Trupa „Zdob și Zdub” și Dj Sasha Lopez.

Jurnalistul Andrei Bolocan a publicat pe canalul său de YouTube o adresare către Morgenshtern și i-a povestit artistului rus de unde ar proveni banii pentru onorariul său.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: