VIDEO Cine îi aduce pe Morgenshtern și Slava Marlow la Chișinău? Banii ar veni din diaspora
Full Article 3 minutes read

VIDEO Cine îi aduce pe Morgenshtern și Slava Marlow la Chișinău? Banii ar veni din diaspora

Activistul Veaceslav Valico, fost candidat independent la cele mai recente alegeri parlamentare (reprezentat atunci la dezbaterile electorale de către controversatul om de afaceri Veaceslav Platon), a anunțat pe 15 iunie că el este organizatorul concertului planificat pentru 19 iunie, la care va participa artistul rus Morgenshtern. Mai mult, pe scenă va urca și artistul Slava Marlow.

Avem un popor prietenos. Și mulți dintre ai noștri, care locuiesc în diaspora, continuă să se gândeacă la patrie (…) Sunt bucuros că printre cei care mă urmăresc și comunic este Victoria Șapa din Canada. În discuțiile noastre, i-am spus că în Moldova totu-i rău și nu există lumină. Și aș vrea să fac ceva de amploare, bun pentru oameni, să își amintească ce este bucuria. Așa a apărut ideea manifestării din 19 iunie, dedicată tineretului și absolvenților”, a spus Valico.

Fostul candidat la parlamentare a precizat că el este doar un reprezentant, iar banii pentru concert ar veni din diaspora.

Sunt doar promotorul ideii și fața oficială. Trebuie să le spunem mulțumesc minunatei Victoria din Canada, care a vorbit cu conaționalii de acolo. Și împreună, fiind parte a diasporei, au decis să sponsorizeze concertul”, a mai spus Valico.

De precizat că Veaceslav Platon, care la alegerile parlamentare l-a reprezentat pe Valico la dezbateri, a declarat pentru Unimedia că nu are nicio legătură cu acest concert.

Interpretul Morgenshtern a anunțat pe pagina sa de Instagram că vine la Chișinău cu un mare concert. Acesta ar urma să se desfășoare, pe 19 iunie, în Piața Marii Adunări Naționale.

Salutare tuturor din minunatul oraș Chișinău, Moldova. Am vești grozave pentru voi. Pe 19 iunie va avea loc Ziua Absolventului și aveți mare noroc pentru că în această zi minunată, însorită, în orașul vostru, chiar în piața din centrul orașului va susține un concert Morgenstern. Cred că este primul meu mare concert timp de un an. Țineți minte unde a fost cel mai recent? Tot în Chișinău. Mi-a fost foarte dor, vă aștept, mi-e frică să îmi imaginez ce va fi”, a spus rapperul rus.

Acesta a precizat că intrarea va fi liberă, iar restricții de vârstă nu vor fi impuse. „Nu voi înjura de pe scenă cu această ocazie”, a mai spus artistul celebru pentru piesele sale controversate.

Pe 19 iunie, în centrul capitalei se vor desfășura mai multe evenimente: marșul LGTB+ Moldova Pride și protestul mișcării socio-politice „Pentru viață”, în spatele căreia este Partidul „ȘOR”.

Contactați de NM, reprezentanții Partidului „ȘOR” au precizat că formațiunea nu are nicio legătură cu acest concert. Și Primăria Capitalei a precizat că nu are legătură cu acest concert. În același timp, primarul Ion Ceban a anunțat un concert pentru data de 19 iunie, însă în parcul La Izvor. Acolo vor participa Natalia Gordienco, Geta Burlacu, Dj Bond, Dumitru Mîțu, Frații Advahov și Trupa „Zdob și Zdub” și Dj Sasha Lopez.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: