(VIDEO 18+) Bolocan, adresare către Morgenshtern: Stimate Alișer, nu te voi ruga să îți anulezi concertul de la Chișinău, deși ar fi o decizie ***
Full Article 3 minutes read

(VIDEO 18+) Bolocan, adresare către Morgenshtern: Stimate Alișer, nu te voi ruga să îți anulezi concertul de la Chișinău, deși ar fi o decizie ***

Jurnalistul Andrei Bolocan a publicat pe canalul său de YouTube o adresare către Morgenshtern, care urmează să susțină un concert, la Chișinău, pe 19 iunie. Acesta i-a povestit artistului rus cine este Veaceslav Valico, cel care și-a asumat public organizarea evenimentului.

„Stimate Alișer, nu te voi ruga să îți anulezi concertul de la Chișinău, deși ar fi o decizie *** din partea ta, ca artist. Dar consider că este datoria mea civică să te informez despre faptul că bandiți la fel ca cei din Rusia încearcă să profite de tine și de popularitatea ta pentru a destabiliza pacea din Moldova. (…) Vreau doar să conștientizezi puterea și influența pe care o ai asupra miilor de tineri care probabil vor veni la concert. Și că onorariul tău, cel mai probabil, va fi achitat din bani nu prea curați. Te rog să te adresezi admiratorilor tăi și să le spui ce știi despre banii cu care a fost plătit concertul din Chișinău”, a spus Andrei Bolocan.

 

Activistul Veaceslav Valico, fost candidat independent la cele mai recente alegeri parlamentare (reprezentat atunci la dezbaterile electorale de către controversatul om de afaceri Veaceslav Platon), a anunțat pe 15 iunie că el este organizatorul concertului planificat pentru 19 iunie, la care va participa artistul rus Morgenshtern. Mai mult, pe scenă va urca și artistul Slava Marlow.

Fostul candidat la parlamentare a precizat că el este doar un reprezentant, iar banii pentru concert ar veni din diaspora.

Sunt doar promotorul ideii și fața oficială. Trebuie să le spunem mulțumesc minunatei Victoria din Canada, care a vorbit cu conaționalii de acolo. Și împreună, fiind parte a diasporei, au decis să sponsorizeze concertul”, a mai spus Valico.

Veaceslav Platon, care la alegerile parlamentare l-a reprezentat pe Valico la dezbateri, a declarat pentru Unimedia că nu are nicio legătură cu acest concert.

Pe 19 iunie, în centrul capitalei se vor desfășura mai multe evenimente: marșul LGTB+ Moldova Pride și protestul mișcării socio-politice „Pentru viață”, în spatele căreia este Partidul „ȘOR”.

Contactați de NM, reprezentanții Partidului „ȘOR” au precizat că formațiunea nu are nicio legătură cu acest concert. Și Primăria Capitalei a precizat că nu are legătură cu acest concert. În același timp, primarul Ion Ceban a anunțat un concert pentru data de 19 iunie, însă în parcul La Izvor. Acolo vor participa Natalia Gordienco, Geta Burlacu, Dj Bond, Dumitru Mîțu, Frații Advahov și Trupa „Zdob și Zdub” și Dj Sasha Lopez.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: