Bulgaria interzice intrarea pe teritoriul țării a cetățenilor din Republica Moldova
Full Article 1 minutes read

Bulgaria interzice intrarea pe teritoriul țării a cetățenilor din Republica Moldova

Bulgaria a interzis intrarea pe teritoriul țării a cetățenilor din statele terțe, inclusiv ai Republicii Moldova. Anunțul a fost făcut de Ambasada Republicii Moldova în Bulgaria, Macedonia de Nord și Albania, în seara de 15 iulie. Măsura este valabilă cel puțin până pe 31 iulie, inclusiv pentru cetățenii care vor să tranziteze Bulgaria.

x

Decizia a fost luată în conformitate cu ordinul Ministerului Sănătății al Bulgariei din 15 iulie.

Posted by Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii Moldova on Wednesday, July 15, 2020

Cu titlu de excepție, autoritățile bulgare examinează solicitările de intrare și tranzitare a Bulgariei pentru persoanele aflate în situație umanitară dificilă.

Informația respectivă urmează a fi comunicată ambasadei la adresa de e-mail: [email protected] pentru a fi transmisă pentru examinare autorităților bulgare.

În cazuri excepționale: accidente cu victime, decese și calamități naturale, cetățenii Republicii Moldova pot apela la numărul de telefon +359 877819314 sau vor scrie la adresa de e-mail: [email protected]

Amintim că, anterior, măsuri similare față de cetățenii Republicii Moldova au fost luate și de alte state: Italia, Austria și Ungaria, în legătură cu numărul mare de cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19.

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: