Burse pentru adolescenții romi. Guvernul îi va motiva financiar pentru a-și continua studiile după clasa a 9-a
Full Article 2 minutes read

Burse pentru adolescenții romi. Guvernul îi va motiva financiar pentru a-și continua studiile după clasa a 9-a

Autoritățile intenționează să susțină cu burse tinerii romi, care își continuă studiile după clasa a 9-a. Anunțul a fost făcut de ministrul Educației și Cercetării Dan Perciun, pe 4 august. Potrivit oficialului, la moment, sunt aproximativ 60 de tineri în această situație și pentru a-i stimula și pe alții să-și continue studiile vor fi acordate burse de merit pentru un anumit număr de persoane. 

Ministrul a declarat că țara noastră are un număr insuficient de tineri romi care își continuă studiile după clasa a 9-a.

„În Minister s-a început consultarea unui document privind acordarea unor burse de merit pentru elevii romi, pentru tinerii romi care învață la liceu, în colegii, școli profesionale sau universități. Sunt circa 60 de tineri în această situație. Va fi un program menit să stimuleze comunitatea, să susțină tinerii în parcursul lor educațional. Avem din păcate un număr insuficient de tineri romi care merg la liceu sau își continuă studiile în general după clasa a 9-a. Și atunci pentru a stimula, împreună cu colegii din Parlament s-a decis să existe un program stimulativ. Detaliile le vom publica până la finalul lunii”, a comunicat Perciun, în cadrul unei intervenții live pe rețelele de socializare.

Potrivit oficialului, „au fost identificate resursele financiare și pentru un anumit număr de tineri va exista această opțiune”. Perciun a mai spus că Agenția Relații Interetnice va participa la selectarea tinerilor care vor beneficia de aceste burse.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: