CA a respins contestația depusă de AUR împotriva deciziei CEC privind deschiderea a 150 de secții de votare în străinătate
Full Article 1 minutes read

CA a respins contestația depusă de AUR împotriva deciziei CEC privind deschiderea a 150 de secții de votare în străinătate

Curtea de Apel Chișinău a respins contestația depusă de Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) împotriva deciziei Comisiei Electorale Centrale (CEC) privind deschiderea a 150 de secții de votare în străinătate.

După decizia Curții de Apel Chișinău, Dorin Chirtoacă a anunțat că AUR se va adresa la Curtea Supremă de Justiție.

„Dacă toți tac, înseamnă că sunt mulțumiți cu 150 de secții de votare. Instanța nu a prezentat deocamdată temeiurile. A spus că respinge acțiunea noastră. Vrem să vedem care sunt argumentele. Evident că nu se leagă hotărârea de astăzi cu cea din 17 iunie. Se bat cap în cap”, a spus Dorin Chirtoacă într-un live pe Facebook.

Precizăm că pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie vor fi constituite 150 secții de votare în afara țării. Decizia a fost luată de membrii Comisiei Electorale Centrale pe 23 iunie, în urma unei ședințe extraordinare, care a durat doar câteva minute. Anterior, membrii CEC au desfășurat consultări cu reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, care au avut loc cu ușile închise.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: