Cadavrul lui Navalnîi, de negăsit. Reprezentanții opozantului rus: „Nu este la morgă. Întoarceți-l familiei”
Full Article 3 minutes read

Cadavrul lui Navalnîi, de negăsit. Reprezentanții opozantului rus: „Nu este la morgă. Întoarceți-l familiei”

Cadavrul opozantului rus Alexei Navalnîi, moartea căruia a fost calificată de Occident ca fiind un omor la comanda regimului lui Putin, ar fi dispărut. Trupul neînsuflețit nu a fost găsit la morga din Salekhard, deși mama politicianului a fost trimisă anume acolo, și nici la centrul de medicină din orașul rusesc. Declarațiile au fost făcute de purtătoarea de cuvânt al lui Navalnîi, Kira Iarmîsh.

„Avocatul și mama lui Alexei au ajuns la morga Salekhard. Este închis, în ciuda asigurărilor coloniei că funcționează și că trupul lui Navalnîi este acolo. Avocatul a sunat la numărul de telefon indicat pe ușă. I s-a spus că este a șaptea persoană care a sunat astăzi. Nu au cadavrul lui Alexei la morgă”, a declarat purtătoarea de cuvânt a opozantului rus, Kira Iarmîsh, potrivit Meduza.

Un jurnalist de la publicație Astra a telefonat la centrul de medicină legală din Salekhard. Reprezentanții CML i-ar fi spus jurnalistului că „nu au acceptat niciun cadavru din colonii” și l-a sfătuit să contacteze Comisia de anchetă.

Reprezenta lui Navalnîi a venit ulterior cu un comentariu. Potrivit ei, „ este evident că colonia minte” și că reprezentanții penitenciarului „fac totul pentru a ascunde cadavrul” lui Navalnîi. Ea a menționat că cauza oficială a morții lui Navalnîi nu a fost încă numită, așa că nu există nimic care să confirme versiunea propagandiștilor conform căreia Navalnîi ar fi murit din cauza unei tromboze.

„În mod clar, încearcă să-și ascundă urmele, așa că ascund cadavrul lui Navalnîi. (…) Nu există nicio îndoială că crima a fost plănuită. Până acum nu avem alte date decât confirmarea oficială a morții din colonie. Cerem ca trupul lui Navalnîi să fie returnat familiei sale și îndemnăm pe toată lumea să-l ceară împreună cu noi. (…) Am văzut cu toții înregistrarea lui Alexei de la tribunal, joi. A zâmbit și a glumit, iar acest lucru indică încă o dată că moartea lui nu ar fi putut avea loc din cauze naturale”, a mai spus Kira Iarmîsh.

Precizăm că mama lui Alexei Navalnîi a ajuns astăzi la închisoarea din Cercul Polar în care politicianul își ispășea pedeapsa. Ofițera de presă a lui Navalnîi a declarat anterior că mama lui a primit un certificat potrivit căruia Navalnîi a murit pe 16 februarie, la ora 14.17. Reprezentanții coloniei i-ar fi spus femeii că trupul neînsuflețit al fiului său se află la morga din Salekhard. Detalii – AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: