Cahul: un băiat de 12 ani s-a înecat în râul Prut. A fost găsit după două zile 
Full Article 2 minutes read

Cahul: un băiat de 12 ani s-a înecat în râul Prut. A fost găsit după două zile 

Un băiat de 12 ani s-a înecat în râul Prut, în satul Vadul lui Isac din raionul Cahul. El intrat în apă și nu a mai ieșit. Angajații poliției de frontieră au găsit hainele și bicicleta acestuia și au alertat serviciile de urgență. Tragedia a avut loc în după amiaza zilei de 13 august. În dimineața zilei de 15 august, corpul băiatului a fost găsit în apa din apropierea satului Colibași, raionul Cahul. Informația a fost comunicată de Inspectoratul pentru Situații de Urgență. Potrivit instituției, băiatul plecase la scăldat împreună cu un alt tânăr, la fel minor. Cel din urmă ar fi fugit acasă. 

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) a anunțat pe 15 august că un minor de 12 ani s-a înecat în timpul scăldatului în râul Prut. Tragedia a avut loc în după amiaza zilei de 13 august, în satul Vadul lui Isac din raionul Cahul.

Băiatul a plecat la scăldat împreună cu un alt tânăr, la fel minor.

„Băiatul de 12 ani a intrat în apa râului și nu a mai ieșit la suprafața, iar al doilea copil a fugit acasă.  Hainele și bicicleta copilului au fost găsite de angajații poliției de frontieră, care au alertat serviciile de urgență. Pentru efectuarea lucrărilor subacvatice la fața locului au intervenit scafandrierii IGSU din Cahul. Lucrările de căutare au fost desfășurate pe parcursul zilei de 14 august, însă fără rezultat. În dimineața zilei de 15 august, misiunea subacvatică a fost reluată iar către ora 7:30, corpul minorului a fost depistat și extras la mal din apă în preajma satului Colibași”, au comunicat reprezentanții Inspectoratului.

Potrivit instituției, circumstanțele cazului sunt investigate de organele de resort.

Cahul: un băiat de 12 ani s-a înecat în râul Prut. A fost găsit după două zile 

IGSU al MAI al RM

Potrivit datelor Inspectoratului, de la începutul anului 2024, în bazinele acvatice din țară și-au pierdut viața 56 maturi și 10 minori.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: