Căldură în apartamente. Chișinăul a anunțat startul sezonului de încălzire
Full Article 2 minutes read

Căldură în apartamente. Chișinăul a anunțat startul sezonului de încălzire

Primăria Chișinău a anunțat startul sezonului termic 2024-2025. Autoritatea a menționat că sezonul de încălzire pentru consumatori începe de joi – 17 octombrie. O dispoziție în acest sens a fost semnată pe 17 octombrie de Primărie.

„Conform documentului emis, S.A. „Termoelectrica”, de comun acord cu S.A. „Apă – Canal Chișinău”, astfel va fi asigurată conectarea obiectivelor fondului locativ și a instituțiilor sociale, conform contractelor încheiate, în baza solicitării acestora. Preturile de sector, Direcția Generală Locativ-comunală și Amenajare, gestionarii fondului locativ cu orice formă de proprietate, agenții economici și alți consumatori de energie termică vor pregăti obiectivele pentru primirea agentului termic”, au comunicat reprezentanții Primăriei.

Autoritatea a amintit că, pentru perioada 17-21 octombrie, Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis cod galben de înghețuri, avertizare care prevede, în orele nocturne și ale dimineții, înghețuri la suprafața solului, izolat în aer, cu intensitatea de până la -4 Grade Celsius.

Amintim că, pe 15 octombrie, întreprinderea Termoelectrica – care asigură cu energie termică peste 4 mii de imobile din Chișinău – a anunțat că este gata să dea start sezonului de încălzire. Conectarea la căldură, menționa întreprinderea, putea avea loc indiferent de data emiterii Dispoziției Primăriei mun. Chișinău cu privire la demararea sezonului de încălzire. Termoelectrica susținea că era necesară doar o solicitare din partea gestionarului imobilului sau administratorului blocului locativ. Iar după verificarea solicitării, a menționat Termoelectrica, se va asigura „conectarea imediată a imobilului la agentul termic”. Detalii AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: