Campania de vaccinare împotriva COVID-19, extinsă pentru persoanele cu vârsta de peste 60 de ani și pentru cei cu comorbidități
Full Article 1 minutes read

Campania de vaccinare împotriva COVID-19, extinsă pentru persoanele cu vârsta de peste 60 de ani și pentru cei cu comorbidități

Ministerul Sănătății a anunțat despre extinderea campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 pentru persoanele cu vârsta de peste 60 de ani și pentru cei cu comorbidități.

Pentru organizarea eficientă a procesului de vaccinare, Agenția Națională pentru Sănătate Publică a distribuit 14 400 doze de vaccin împotriva COVID-19 către instituțiile medico-sanitare publice din teritoriu, din lotul de 50 400 doze de AstraZeneca, donate de România. Restul vaccinurilor sunt securizate pentru administrarea celei de-a doua doze, persoanelor care s-au vaccinat cu prima doză.

Astfel, campania de vaccinare împotriva COVID-19 va fi extinsă pentru următoarele grupuri țintă, incluse în a doua etapă de vaccinare, precum: adulții cu vârsta de peste 60 ani, a persoanelor cu comorbidități (grup cu risc sporit) și a persoanelor cu comorbidități pentru care infecția COVID-19 prezintă un risc sporit a formelor grave și decesului de vârsta 18-60 ani.

Concomitent, continuă vaccinarea lucrătorilor medicali din instituțiile medico-sanitare, inclusiv a personalului/beneficiarilor din cadrul azilurilor și centrelor de plasament temporar sau de lungă durată.

Menționăm că, până la ora actuală, 38 643 persoane au fost vaccinate împotriva COVID-19.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: