Canada devine a doua țară care aprobă imunizarea anti-Covid a copiilor de la 12 ani
Full Article 2 minutes read

Canada devine a doua țară care aprobă imunizarea anti-Covid a copiilor de la 12 ani

Canada a autorizat administrarea vaccinului Pfizer pentru imunizarea împotriva coronavirusului a copiilor cu vârstele cuprinse între 12 și 15 ani. Decizia a fost anunțată de ministrul Sănătății, scrie Reuters

Responsabilii din domeniul sănătății susțin că serul produs de compania americană Pfizer în parteneriat cu cea germană de la BioNTech este „sigur și eficient” pentru categoria de vîrstă 12-15 ani.

„Începem să vedem lumina de la capătul tunelului”, a declarat Supriya Sharma, consilier superior în cadrul Ministerului canadian al Sănătății.

Provincia Alberta este prima în care va începe imunizarea minorilor de la 12 ani. Campania de vaccinare va începe din 10 mai. Aceasta este și regiunea cu cel mai mare număr de infectări din Canada – circa 24 de mi de cazuri active și 150 de oameni la terapie intensivă.

Canada va fi a doua țară, după Algeria,  care aprobă utilizarea vaccinului anti-Covid pentru această categorie de vârstă.

Autoritățile americane ar putea adopta o decizie similară „foarte curând”, au precizat responsabilii din domeniul sănătății din SUA.

***

Circa 20% din cele 1,24 mln de cazuri de infectare cu coronavirus depistate în Canada sunt în rândul persoanelor mai tinere de 19 ani. În Canada au fost confirmate 24 396 de decese asociate cu infecția Covid-19.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: