Canada impune sancțiuni împotriva a șase posturi TV afiliate lui Șor
Full Article 2 minutes read

Canada impune sancțiuni împotriva a șase posturi TV afiliate lui Șor

Canada a impus sancțiuni împotriva a șase posturi de televiziune din Republica Moldova, lipsite temporar de licențe, anunță Guvernul canadian. Este vorba despre posturile TV6, Orhei TV, Primul în Moldova, Accent TV, NTV Moldova și RTR Moldova.

„Canada impune sancțiuni împotriva a șase posturi de televiziune în raport cu care care autoritățile moldovenești au stabilit că promovează și răspândesc în mod activ dezinformarea rusă, justificând războiul de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei”, se arată în comunicatul citat.

Canada impune sancțiuni împotriva a șase posturi TV afiliate lui Șor

canada.ca

Reamintim că, la sfârșitul anului trecut, Comisia pentru Situații Excepționale a suspendat activitatea postului TV Primul în Moldova și a altor cinci posturi TV (TV6, Orhei TV, Accent TV, NTV Moldova și RTR Moldova.) până la anularea stării de urgență din țară. Autoritățile și-au argumentat decizia prin faptul că posturile TV „ au relatat tendențios și manipulativ evenimentele din țară și războiul din Ucraina” și prin dorința de a „proteja cetățenii și țara” în situația unui războiului informațional.

În ultima perioadă Primul în Moldova emitea doar online.

Conținutul canalului rus „Pervîi Kanal”, care a fost retransmis anterior de postul TV Primul în Moldova, controlat de oligarhul fugar Ilan Șor, a apărut acum pe postul ITV.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: