Hackerii au spart canalul de Telegram al președintei Maia Sandu și al vicepremierului Andrei Spînu. Mesajele dubioase care au fost publicate
Full Article 2 minutes read

Hackerii au spart canalul de Telegram al președintei Maia Sandu și al vicepremierului Andrei Spînu. Mesajele dubioase care au fost publicate

Canalul de telegram al președintei Maia Sandu, dar și al vicepremierului Andrei Spînu, au fost sparte cu puțin timp în urmă. Pe pagina acestora a apărut un mesaj cu acuzații dure la adresa guvernanților.

Pe pagina de Telegram a Maiei Sandu a apărut un mesaj dubios.

Corupția a prins rădăcini adânci în instituțiile statului, iar cei care au misiunea să combată acest flagel și sa promoveze o justiție corectă, se întrec la abuzuri criminale”. Potrivit autorilor, a fost spart canalul de Telegram al ministrului Justiției Sergiu Litvinenco și publicate conversații private ale acestuia.

NM nu va indica adresa respectivă, pentru a nu promova interesele răufăcătorilor. 

UPDATE (15:23) Reacția lui Sergiu Litvinenco AICI.

Ulterior a fost spart și contul vicepremierului Andrei Spînu, unde a fost postat același mesaj.

NM a solicitat un comentariu oficial din partea Președinției și al vicepremierului Andrei Spînu.

„Instituția prezidențială anunță că a fost spart Canalul oficial de Telegram al Președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu. La fel, infirmăm veridicitatea ultimelor postări”, a informat Președenția.

Amintim că deputatul PAS, Dumitru Alaiba, a anunțat pe 4 noiembrie că account-ul său de Telegram a fost spart, iar datele arată că acțiunea a avut loc din Lituania.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: