(VIDEO) Cancelarul Germaniei va veni în Moldova. Scholz: „Aștept cu nerăbdare să vizitez Chișinăul, în această vară”
Full Article 2 minutes read

(VIDEO) Cancelarul Germaniei va veni în Moldova. Scholz: „Aștept cu nerăbdare să vizitez Chișinăul, în această vară”

Cancelarul german Olaf Scholz va efectua o vizită în Republica Moldova. Anunțul a fost făcut de către acesta, pe 17 mai, la Berlin, în timpul unei conferințe de presă alături de președinta Maia Sandu. Scholz a precizat că vizita va avea loc, la Chișinău, în această vară.

În cadrul conferinței de presă, Olaf Scholz a menționat că, după ce a depus cerere de aderare la UE, Republica Moldova a lansat un program „ambițios” de reformă, într-un moment dificil, referindu-se la invazia rusă din Ucraina. Cancelarul a declarat că, pentru voința sa de reformă, țara noastră merită „un mare respect și mulțumiri”. Oficialul a dat asigurări că Germania și Uniunea Europeană susțin parcursul european al Republicii Moldova.

Totodată, Scholz a menționat că își dorește ca cooperarea dintre Berlin și Chișinău să continue.

În mod special, aștept cu nerăbdare să vizitez capitala țării dvs, Chișinău, în această vară”, a declarat cancelarul german.

Precizăm că, în perioada 17-18 mai, președinta Maia Sandu efectuează o vizită de lucru în Germania. Șefa statului a avut întrevederi, la Berlin, cu președintele țării, Frank-Walter Steinmeier, cancelarul Olaf Scholz și președinta Bundestagului, Bärbel Bas. Șefa statului a discutat cu oficialii despre coperarea economică dintre Moldova și Germani, precum și parcursul european al țării noastre.

De asemenea, președinta Sandu urmează să se deplaseze în orașul Leipzig, unde va participa la ceremonia de decernare a Premiului Robert Blum pentru Democrație 2024. Totodată, șefa statului se va întâlni cu comunitățile de moldoveni din Berlin și Frankfurt pe Main.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: