Cancelarul Germaniei vine la Chișinău, săptămâna viitoare. Moldova va fi vizitată și de președinții țărilor baltice
Full Article 2 minutes read

Cancelarul Germaniei vine la Chișinău, săptămâna viitoare. Moldova va fi vizitată și de președinții țărilor baltice

Cancelarul Germaniei Olaf Scholz va efectua o vizită de lucru în Republica Moldova, pe 21 august. Vor ajunge în țara noastră și președintele Estoniei, al Letoniei și Lituaniei. Ultimii vor veni în Republica Moldova pe 27 august. Informația a fost comunicată de reprezentanții Președinției de la Chișinău. 

Instituția prezidențială a anunțat pe 15 august că Olaf Scholz, cancelarul federal al Germaniei, va efectua o vizită de lucru în Republica Moldova pe 21 august, la invitația președintei Maia Sandu.

„Această vizită subliniază relațiile bilaterale puternice dintre cele două țări, Germania fiind unul dintre cei mai importanți parteneri ai Republicii Moldova în procesul de modernizare și aderare a țării noastre la Uniunea Europeană. Ultima vizită bilaterală a unui cancelar german în Republica Moldova a avut loc acum 12 ani”, au precizat reprezentanții Președinției.

De asemenea, pe 27 august, cu ocazia Zilei Independenței, Republica Moldova va fi vizitată de președinții celor trei țări baltice: Alar Karis – președintele Estoniei; Edgars Rinkēvičs – președintele Letoniei; și Gitanas Nausėda – președintele Lituaniei.

„Prezența acestor lideri la Chișinău este o dovadă a sprijinului constant și solid pe care țările baltice îl acordă Republicii Moldova în parcursul nostru european. Statele baltice, membre ale Uniunii Europene din 2004, reprezintă un model de succes în ceea ce privește creșterea nivelului de trai prin aderarea la UE. Bunăoară, în acești douăzeci de ani, salariile reale s-au triplat, iar nivelul de sărăcie s-a redus de două ori”, se mai arată în declarația Președinției.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: