Când trecem la ora de vară? Va fi cea mai scurtă zi din 2024
Full Article 1 minutes read

Când trecem la ora de vară? Va fi cea mai scurtă zi din 2024

Republica Moldova va trece la ora de vară și în 2024. În noaptea de sâmbătă, 30 martie, spre duminică, 31 martie, ceasul se va da cu o oră înainte. 

Duminica viitoare va fi cea mai scurtă zi din 2024, pentru că se schimbă ora. Acele ceasornicelor vor fi date cu o oră înainte. Ora 03:00 va deveni ora 04:00.

Trecerea de la ora de iarnă la ora de vară a fost intens dezbătută anterior iar Parlamentul European a recomandat renunțarea la schimbarea orei. A lăsat însă la latitudinea statelor membre decizia.

Un sondaj al Uniunii Europene, efectuat anterior, a arătat că oamenii resimt disconfort fizic și mental din cauza schimbării orei. Oamenii întâmpină probleme în a adormi sau au chiar insomnii. Aproximativ 40% dintre respondenți au spus că au avut probleme în a se concentra, iar o treime s-au simțit irascibili. Unele persoane acuză o oboseală puternică după schimbarea orei, însoţită eventual de o senzaţie de disconfort şi dureri de cap.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: