Când va fi finalizată licitația pentru spațiile comerciale de la Aeroportul Chișinău? Răspunsul șefului APP
Full Article 2 minutes read

Când va fi finalizată licitația pentru spațiile comerciale de la Aeroportul Chișinău? Răspunsul șefului APP

Spațiile comerciale de la Aeroportul Internațional Chișinău ar putea avea un nou chiriaș până la sfârșitul lunii august. Acest lucru se va întâmpla însă cu o condiție: dacă actuala licitație pentru darea în chirie a spațiilor comerciale, care a fost suspendată după o decizie a Curții Constituționale, nu va fi anulată din nou. Precizările au fost făcute de șeful Agenției Proprietăți Publice (APP), Roman Cojuhari, în cadrul ediției din 28 iulie a emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8.

Roman Cojuhari a menționat că compania franceză Lagardere Travel Retail rămâne singura care a depus dosarul pentru actuala licitație privind selectarea unui locatar pentru spațiile comerciale la Aeroportul Chișinău – a treia la număr. Dacă în cadrul licitație va rămâne un singur participant, concursul va fi prelungit cu 15 zile, conform legii. Iar dacă situația nu se va schimba, licitația va continua cu singura companie înregistrată, urmând a fi stabilit un prag minim.

Întrebat când crede că va fi finalizată licitația, șeful APP a spus: „Depinde când va fi publicat în Monitorul Oficial. După asta, circa o săptămână după publicare în Monitorul Oficial, poate un pic mai mult – exact trebuie de văzut în calendar – ca să fie finisată licitația lansată, plus 15 zile prelungite conform cadrului legal. După asta, propriu-zis licitație și desemnarea câștigătorului. Pe la sfârșitul lunii august”.

Precizăm că spațiile din zona Travel Retail & Food din incinta Aeroportului Chișinău au fost scoase la licitație pentru prima dată pe 18 ianuarie 2024. De atunci, două licitații au fost anulate din cauza numărului insuficient de dosare și neprezentarea documentelor necesare de către o companie. Iar cea de-a treia licitație a fost suspendată pe termen nederminat după ce Curtea Constituțională a declarat neconstituțională procedura prin care Aeroportul Chișinău a fost inclus în lista bunurilor statului care nu pot fi privatizate.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: