Canotorul Tarnovschi și halterofila Danilov, campioni europeni: sportivii din Moldova au obținut aurul în Ungaria și Grecia FOTO
Full Article 2 minutes read

Canotorul Tarnovschi și halterofila Danilov, campioni europeni: sportivii din Moldova au obținut aurul în Ungaria și Grecia FOTO

Canotorul din Republica Moldova Serghei Tarnovschi a luat aurul în Ungaria și a devenit campion european, rezervat seniorilor. El l-a devansat pe rusul Zakhar Petrov, care a evoluat sub drapel neutru, și cehul Martin Fuksa. Iar halterofila Gabriela Danilov a devenit campioană europeană, la categoria sub vârsta de 15 ani. Sportiva din Republica Moldova a evoluat la Campionatele Europene de haltere U-15 de la Thessaloniki, Grecia, și a devansat-o pe reprezentanta Turciei. 

Ministerul Educației a anunțat că Serghei Tarnovschi a obținut medalia de aur, în proba de canoe sprint individual – pe distanța de 500 metri, la competiția continentală care are loc la Szeged, Ungaria.

Cu rezultatul de 1:50.432, Tarnovschi l-a devansat pe rusul Zakhar Petrov (1:51.248), care a evoluat sub drapel neutru, și cehul Martin Fuksa (1:51.248).

„Aceasta este deja a doua medalie cucerită de elevul lui Nicolae Juravschi la Campionatele Europene de kaiac-canoe de la Szeged, Ungaria. Sportivul a intrat în posesia medaliei de bronz în proba de canoe individual pe distanța de 1000 metri. El a înregistrat rezultatul 4:05.744 pe distanța 1000 metri, fiind întrecut de românul Cătălin Chirilă (4:03.010) și cehul Martin Fuksa (4:03.254). Serghei Tarnovschi avea deja asigurată calificarea la Jocurile Olimpice de Vară de la Paris înaintea Campionatului European din Ungaria”, au precizat reprezentanții Ministerului.

Ministerul a mai anunțat că halterofila Gabriela Danilov a devenit campioană europeană, la categoria sub vârsta de 15 ani.

„În concursul probei de smuls a categoriei de greutate de până la 45 kg, discipola Liceului Internat Municipal cu Profil Sportiv a înregistrat rezultatul de 60 kg, iar la proba aruncat – 71 kg, rezultate ce i-a permis să cucerească medalia de argint la ambele probe. Cu rezultatul de 131 kg la total, Gabriela Danilov a încheiat clasamentul general pe primul loc și a intrat în posesia medaliei de aur, devansând-o la mică distanță pe reprezentanta Turciei, care a terminat competiția cu rezultatul de 130 kg”, au comunicat reprezentanții Ministerului.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: