Carabinierii vor prelua atribuția de asigurare și restabilire a ordinii publice
Full Article 1 minutes read

Carabinierii vor prelua atribuția de asigurare și restabilire a ordinii publice

Inspectoratul General de Carabinieri va trece treptat la îndeplinirea serviciului militar pe bază de contract, până în data de 31 decembrie 2021. În cadrul ședinței din 12 februarie, Parlamentul a votat în lectura finală un proiect în acest sens.

Conform proiectului, atribuțiile ce țin de asigurarea ordinii publice cu ocazia întrunirilor, manifestațiilor cultural-sportive și a altor activități similare, precum și de restabilire a ordinii publice vor trece din competența poliției în cea a carabinierilor, începând cu 1 ianuarie 2022.

Potrivit autorilor, necesitatea elaborării prezentului proiect de lege are la bază  inclusiv pandemia, dar și stoparea programelor de dezvoltare a carabinierilor din partea partenerilor de dezvoltare, ce au generat neimplementarea conformă până la zi a tuturor acțiunilor Strategiei de reformare a Trupelor de Carabinieri pentru anii 2017-2020.

Un alt motiv ar fi riscul neimplementării acestora până la finalizarea perioadei preconizate (adică finele anului 2020). Prin modificarea art. 38, se va asigura procesul de finalizare integrală a profesionalizării Inspectoratului General de Carabinieri, consideră autorii.

Inițiativa legislativă aparține unui grup de deputați PSRM.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: