Cardul unui bătrân din Hîncești – golit. Cum un „funcționar bancar” l-a deposedat de 100 000 lei (VIDEO)
Full Article 3 minutes read

Cardul unui bătrân din Hîncești – golit. Cum un „funcționar bancar” l-a deposedat de 100 000 lei (VIDEO)

Un bărbat din Hîncești, în vârstă de 75 ani, a rămas fără 100 000 lei păstrați pe un card bancar. Înainte de aceasta, el a fost contactat telefonic de o persoană care s-a prezentat că ar fi de la Banca Națională a Moldovei. Bărbatului i s-a declarat că cineva încearcă să contracteze un credit bancar pe numele lui. După ce a obținut datele de identitate și cele bancare ale victimei, un bărbat de 41 de ani a cumpărat trei telefoane scumpe, precum și câteva accesorii, în sumă de circa 80 000 de lei. Ulterior, de pe contul victimei au fost transferați bani în Kazahstan. Poliția a reținut bărbatul de 41 de ani, în vamă – atunci când încerca să ajungă în România.  

Pe 10 septembrie, poliția Republicii Moldova a anunțat despre reținerea unui bărbat din Bender. Acesta ar fi golit contul bancar al unui bătrân din Hîncești. Ultimul păstra în cont peste 100 000 de lei.

„Fapta a avut loc în martie 2024, atunci când membrii unui grup infracțional l-ar fi contactat telefonic pe bătrânul cu vârsta de 75 ani. Persoana s-a prezentat că ar fi de la Banca Națională a Moldovei și că ar fi observat că cineva încearcă să contracteze un credit bancar pe numele bătrânului. Prin urmare, în baza acestei pretinse îngrijorări a „funcționarului bancar” acesta ar fi solicitat de la victimă datele de identitate și cele bancare, ca „să prevină” înșelarea bătrânului. În realitate, membrii grupului infracțional ar fi folosit datele obținute telefonic de la victimă, pentru ca să-și creeze un cont pe aplicația telefonică”, au comunicat polițiștii.

Ulterior, la jumătate de oră de la discuția telefonică, bănuitul cu vârsta de 41 de ani a intrat în câteva magazine din Anenii-Noi și a cumpărat trei telefoane scumpe, precum și câteva accesorii, în sumă de circa 80 000 de lei. Ulterior, de pe contul victimei au fost transferate în Kazahstan aproximativ 15 000 de lei.

„A doua zi de la apelul bănuitului, bătrânul și-a contactat banca, care i-a comunicat despre cumpărăturile efectuate, după care a anunțat autoritățile de drept. Așa cum bănuitul se ascundea de autorități, acesta a fost anunțat în căutare de Inspectoratul de Poliție din Anenii-Noi”, au adăugat polițiștii.

La 6 septembrie, suspectul a fost reținut în vamă, în nordul Moldovei, la Costești, atunci când încerca să ajungă în România.

La aceeași dată, la solicitarea Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, acesta a fost plasat în arest preventiv pentru 30 de zile.

„Investigațiile continuă în cadrul dosarului de bază, care vizează escrocherii similare, în sumă de circa 1.000.000 de lei”, au declarat reprezentanții poliției.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: