Care sunt motivele reale pentru care cursa Chișinău-Iași a fost suspendată? Explicații de la șeful CFM
Full Article 2 minutes read

Care sunt motivele reale pentru care cursa Chișinău-Iași a fost suspendată? Explicații de la șeful CFM

Circulația feroviară pe ruta Chișinău – Iași va fi suspendată din cauza lipsei trenurilor modernizate în stare funcțională. Informația a fost confirmată pentru NM de șeful Căii Ferata din Moldova (CFM) Oleg Tofilat.

O defecțiune tehnică foarte neplăcută. Niciunul dintre trenurile modernizate nu este apt pentru a fi utilizat. Vom încerca să reparăm cel puțin unul dintre ele”, a declarat Tofilat.

Șeful CFM a adăugat că, în afară de trenurile modernizate, nu există alte opțiuni pentru ruta Chișinău-Iași.

Acesta a precizat că trenurile au fost modernizate în urmă cu mai bine de un deceniu. În total, CFM a modernizat cinci trenuri în perioada 2012-2013. Acestea erau afectate în mod regulat de defecțiuni tehnice.

În ultimul timp, în cadrul CFM existau două trenuri modernizate care criculau între Chișinău și Iași, ulterior însă a rămas doar unul. Tofilat nu a putut răspunde când va fi posibilă reluarea circulației, adăugând că problema principală este de a restabili cel puțin unul dintre trenuri.

Precizăm că, pe 31 ianuarie, CFM a anunțat că circulația trenului Chișinău – Iași (Socola) va fi suspendată începând cu data de 5 februarie. Întreprinderea a invocat drept motiv „unele probleme tehnice”. Cursa pe această rută avea loc o dată pe zi, iar prețul unui biletul varia între 90 și 130 lei. Acum se va putea ajunge la Iași doar cu autobuzele. Costul unui bilet este de aproximativ 350-400 de lei.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: