Câte 1 mln de lei pentru fiecare localitate. Proiectul „Drumuri bune pentru toți” va fi lansat săptămâna viitoare
Full Article 2 minutes read

Câte 1 mln de lei pentru fiecare localitate. Proiectul „Drumuri bune pentru toți” va fi lansat săptămâna viitoare

Proiectul „Drumuri bune pentru toți” va fi lansat, cel mai probabil, săptămâna viitoare. Declarația a fost făcută de președintele Igor Dodon, în cadrul platformei online „Președintele răspunde” din 24 aprilie. Potrivit șefului statului, fiecare localitate din Republica Moldova va primi cel puțin câte un milion de lei în acest scop. Bugetul total constituie 1,3 miliarde de lei, deși în ianuarie, erau prevăzute în acest scop 5 miliarde de lei.

„1,3 mlrd lei, dacă nu greșesc, au fost introduse în bugetul de stat, bani care sunt de la Federația Rusă. În fiecare localitate, în fiecare sat va fi alocat cel puțin câte un milion de lei pentru rezolvarea unei probleme concrete din localitate privind drumul care va decide conducerea – primarul, consilierii, împreună cu localnicii. Acest proiect urmează să fie implementat, banii sunt prevăzuți în buget. Cred că în luna mai, începutul lunii iunie, aceste lucrări de reparație vor începe”, a explicat șeful statului.

Amintim că la finalul lunii noiembrie 2019, în urma primei sale vizite externe în calitate de prim-ministru, Ion Chicu anunțat că țara noastră ar urma să ia un credit din Federația Rusă în valoare de 500 de milioane de dolari, bani care se vor investiți în proiecte de infrastructură. Ulterior, premierul a explicat că în acest an vor putea fi valorificați 200 mln de dolari. Recent, autoritățile au precizat că este vorba despre 200 mln de euro și nu de dolari.

Pe 24 ianuarie, Ministerul Eonomiei a anunțat că, în total, pentru anul curent pentru modernizarea infrastructurii sunt alocați aproximativ 5 miliarde de lei.

În urma rectificării bugetului de stat, care a fost votată de parlament în ședința din 23 aprilie, Mnisterul Finanțelor a precizat că a fost păstrat programul de reparație a drumurilor publice naționale, locale, comunale și a străzilor în sumă de 1,375 miliarde lei.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: