Câteva zeci de persoane au protestat la Judecătoria Chișinău, sediul Centru. Usatîi: „Vom lupta pentru Moldova”
Full Article 3 minutes read

Câteva zeci de persoane au protestat la Judecătoria Chișinău, sediul Centru. Usatîi: „Vom lupta pentru Moldova”

Câteva zeci de simpatizanți ai Partidului „Nostru” (PN) – condus de Renato Usatîi – au protestat împotriva formațiunii de guvernare pe 13 martie, în fața Judecătoriei Chișinău, sediul Centru. Manifestația, care a fost organizată de liderul PN, s-a desfășurat în timp ce a avut loc prima ședință de judecată în dosarul Renato Usatîi vs Comisia pentru Situații Excepționale (CSE) pentru a obliga CSE să reducă tarifele la gazele naturale retroactiv.

Înainte de începerea primei ședințe de judecată în dosarul Renato Usatîi vs CSE, simpatizanții Partidului Nostru s-au adunat în fața Judecătoriei Chișinău, sediul Centru. Oamenii au venit cu drapelurile țării, dar și umbrele întrucât afară ploua. În timpul manifestației, mulțimea a scandat „Dați gaz, jos PAS!”.

Înainte de intra în sediul judecătoriei pentru a participa la ședință, Usatîi și-a exprimat speranța că instanța îi va da câștig de cauză.

Noi am pregătit toată argumentarea juridică. Avem aceleași argumente pe care le-a folosit guvernarea când a ridicat prețul la gaz cu data din urmă. Nu cerem nimic ilegal, doar să fie buni, dacă-s „oameni buni” – să coboare cu data din urmă prețul la gaz și să facă recalcul. Cât mai putem să sistăm la licitații trucate, la incompetență?! Oamenii pleacă din țară cu tot cu afaceri și cu angajați. Noi suntem aici, suntem acasă și vom lupta pentru Republica Moldova – stat democratic și dezvoltat economic. Sper foarte mult că instanța va fi de partea cetățenilor! Astăzi, pe ploaie și pe frig, suntem, câteva sute de cetățeni, data viitoare vom fi câteva mii! Vom proceda așa cum ei merită!”, a declarat politicianul.

Însăși ședința de judecată în dosarul Renato Usatîi vs CSE a durat circa o oră șii jumătate. În instanță s-au prezentat doar Renato Usatîi și avocatul acestuia, Igor Pohilă. Niciun reprezentat al Guvernului nu a venit. În cadrul ședinței, Usatîi și Pohilă au prezentat argumentația juridică completă a cererii.

Judecătoria urmează să pronunțe o hotărâre pe 29 martie.

***

Precizăm că, pe 9 august 2023, Partidul „Nostru” a acționat în judecată Comisia pentru Situații Excepționale pentru a o obliga să dispună Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică aplicarea tarifelor micșorate la gazele naturale pentru consumatorii finali, aprobate la 7 iunie 2023, cu efectul retroactiv – începând cu 1 februarie 2023.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: