Câți soldați ucraineni au murit de la începutul războiului? Zelenski a anunțat cifra 
Full Article 2 minutes read

Câți soldați ucraineni au murit de la începutul războiului? Zelenski a anunțat cifra 

31 de mii de soldați ucraineni au murit, în total, în timpul războiului. Partea rusă a pierdut 180 de mii de persoane. Datele au fost comunicate de președintele ucrainean Vladimir Zelenski, relatează Ukrainskaea Pravda. Este prima dată de la începutul războiului când Zelenski vorbește despre numărul soldaților ucraineni care au murit. 

Potrivit lui Zelenski, 31 de mii de soldați ucraineni au murit în timpul războiului „nu 300 de mii, nu 150 de mii, cum minte acolo Putin”. Președintele ucrainean a refuzat să comunice numărul soldaților ucraineni răniți, deoarece Rusia va ști câți oameni „au părăsit câmpul de luptă”. De asemenea, Zelenski nu a spus numărul militarilor dispăruți.

În același timp, oficialul ucrainean a spus că în război au murit 180 de mii de ruși. În total, inclusiv cu cei răniți și dați dispăruți, cifra s-ar ridica la 500 de mii de persoane.

Rusia nu a comentat deocamdată datele comunicate de Zelenski.

În ajun, Meduza a scris că începând cu 24 februarie 2022 până la sfârșitul anului 2023 numărul soldaților ruși uciși a ajuns la 75 de mii. Potrivit aceleași surse, Ministerul rus al Apărării a anunțat public ultima dată numărul morților în septembrie 2022. Atunci, instituția a comunicat despre 5 937 militari ruși uciși. 

***

Pe 24 februarie 2024 s-au împlinit doi ani de când Federația Rusă a declanșat un război în Ucraina. În dimineața zilei de 24 februarie 2022, Rusia a invadat Ucraina în ceea ce au numit atunci „o operațiune specială” de „denazificare” și „demilitarizare”. Acesta este cel mai mare atac al unui stat împotriva altui stat în Europa, de după cel de-Al Doilea Război Mondial.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: