Câți ucraineni au fugit în Moldova din cauza războiului? Precizările Ministerului de Interne
Full Article 2 minutes read

Câți ucraineni au fugit în Moldova din cauza războiului? Precizările Ministerului de Interne

Astăzi, 24 februarie, se împlinesc opt luni de când Federația Rusă a invadat țara vecină, Ucraina. În această perioadă, peste 600 de mii de cetățeni ai Ucrainei au trecut hotarul cu Republica Moldova. Dintre aceștia, zeci de mii au ales să se refugieze în țara noastră din calea războiului, în timp ce peste 10 mii au cerut deja azil în Moldova. Datele statistice au fost prezentate astăzi de Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

Conform sursei citate, în perioada 24 februarie – 22 octombrie, curent, 600.585 de cetățeni ucraineni au intrat în Republica Moldova. În această perioadă, au ieșit din țara noastră 475.300 cetățeni ai Ucrainei. O bună parte dintre ei, adică 304.153 au părăsit Moldova continuându-și drumul în țările Uniunii Europe, în timp ce alți 176.989 s-au reîntors în țara natală, Ucraina.

Din numărul total de peste 600 de mii de ucraineni care au intrat în țara noastră, 79.126 de mii au ales să rămână în Republica Moldova.

„În total, pe teritoriul Republicii Moldova sunt 84.694 cetățeni străini, dintre care 43.243 sunt minori (cetățeni ucraineni și de alte naționalități ce au intrat pe segmentul MD-UA)”, anunță MAI.

Conform sursei citate, din ziua în care în Ucraina a început războiul și până pe 10 octombrie, curent, Biroul migrație și azil a preluat 10.352 cereri de azil din partea cetățeni ucraineni.

Amintim că Federația Rusă a invadat Ucraina la 24 februarie curent, în ceea ce au numit „o operațiune specială de denazificare și demilitarizare”. Republica Moldova, de rând cu țările Uniunii Europene și Statele Unite ale Americii au condamnat ferm acțiunile Kremlinului, în raport cu acesta fiind aplicate mai multe pachete de sancțiuni economice.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: