Cazul polițistului răpit: Platforma DA cere convocarea ședinței parlamentului și demiterea ministrului de Interne și al șefului SIS
Full Article 3 minutes read

Cazul polițistului răpit: Platforma DA cere convocarea ședinței parlamentului și demiterea ministrului de Interne și al șefului SIS

Partidul Platforma Demnitate şi Adevăr  (DA) cere convocarea de urgenţă a parlamentului, pentru a discuta şi analiza subiectul privind presupusa răpire a poliţistului de la Floreşti de către structurile de forță de la Tiraspol. Totodată, formațiunea va înainta o moțiune simplă contra ministrului Afacerilor Interne, dar și un proiect prin care să îşi exprime votul de neîncredere faţă de şeful Serviciului de Informații și Securitate (SIS).

Vicepreședintele parlamentului, deputatul Platformei DA Alexandr Slusari a explicat că, pentru convocarea de urgență a parlamentului, este nevoie fie de iniţiativa preşedintei legislativului de a convoca Biroul Permanent, fie de semnăturile a 1/3 din deputaţi.

„Trebuie să convocăm Biroul Permanent al parlamentului, să trezim parlamentul din somnul, letargia în care a băgat Dodon parlamentul, din cauza intereselor electorale”, a relatat Slusari.

În cazul în care o asemenea şedinţă va avea loc, Platforma DA va cere audierea şefului SIS, Alexandr Esaulenco şi a ministrului de interne, Pavel Voicu. De asemenea, formațiunea anunţă că a pregătit o moţiune simplă pe activitatea MAI, dar şi un proiect prin care să îşi exprime votul de neîncredere faţă de şeful SIS.

Tot astăzi, deputatul Platformei DA Chiril Moțpan, care este și membru al Comisiei  parlamentare securitate națională, apărare și ordine publică a scris că, din informațiile pe care le deține, forțele de la Tiraspol „au operat astă noapte percheziții ilegale în casa ofițerului de poliție Andrei Amarfi, cu ridicarea bunurilor personale”.

Potrivit acestuia, ofițerul este învinuit de spionaj in folosul Republicii Moldova.

Chiril Moțpan a mai scris că, pe 7 octombrie a fost reținut de forțele transnistrene și Andrei Glijin, cetățean al Republicii Moldova, originar din localitatea Kuzmin, raionul Camenca, învinuit, de asemenea, de spionaj.

***

Reacția vine după ce, Procuratura raionului Florești anunțat că a inițiat pe 7 octombrie o cauză penală pe faptul răpirii unei persoane și uzurpare de calități oficiale. Într-un comunicat de presă, reprezentanții instituției susțin că polițistul Andrei Amarfii ar fi fost răpit de către „angajaţii structurilor de forţă ale autoproclamatei RMN”.

Reprezentanții SIS și ai MAI au anunțat ulterior că s-au autosesizat și depun eforturi pentru eliberarea angajatului Inspectoratului de Poliție Florești, Andrei Amarfii, iar persoanele implicate în acest caz au fost identificate.

NM a încercat să obțină un comentariu de la așa-numitul minister al securității de la Tiraspol, însă deocamdată nu ni s-a răspuns la telefon. Pe site-ul așa numitului Minister de Interne din stânga Nistrului nu a apărut nicio informație despre acest caz. La fel, nici presa locală nu a publicat nicio știre.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: