Noi detalii despre polițistul care ar fi fost răpit la Camenca. Precizările SIS și MAI (UPDATE)
Full Article 3 minutes read

Noi detalii despre polițistul care ar fi fost răpit la Camenca. Precizările SIS și MAI (UPDATE)

Serviciul de Informații și Securitate (SIS) susține că au fost identificate persoanele implicate în acest caz și că depune eforturi pentru eliberarea angajatului Inspectoratului de Poliție Florești, Andrei Amarfii.

UPDATE (15:20) Și reprezentanții Ministerului de Interne au publicat precizări în legătură cu acest caz. Într-un comunicat de presă, MAI menționează că s-a autosesizat.

„Ministerul Afacerilor Interne s-a autosesizat și a mobilizat forțele disponibile pentru stabilirea tuturor circumstanțelor și întreprinde toate măsurile de identificare a locului aflării și eliberarea angajatului Poliției. Totodată, despre acest caz a fost informată Comisia Unificată de Control și Biroul pentru Reintegrare”, se arată în comunicat.

Știrea inițială

Într-un comunicat de presă publicat pe 7 octombrie, SIS anunță că a fost stabilită identitatea persoanelor care ar fi participat la răpirea polițistului de la IP Florești.

„Au fost identificați angajații așa-numitului minister al securității de la Tiraspol, care au participat la răpire. Materialele prealabile obținute vor fi transmise în adresa Procuraturii Generale în suportul măsurilor procesual-penale inițiate pe cazul dat. Serviciul de Informații și Securitate realizează toate acțiunile de rigoare pentru eliberarea de urgență a cetățeanului Republicii Moldova, inclusiv prin activizarea canalelor operative”, se arată într-un comunicat.

Reprezentanții SIS mai menționează că nu este primul caz de acest fel.

„Serviciul de Informații și Securitate constată amplificarea activităților provocatoare cu caracter destablizator din partea pretinselor structuri de forță din stânga Nistrului. În cadrul activităților realizate potrivit competențelor, Serviciul a stabilit și documentat pe parcursul anului 2020 multiple cazuri de sechestrare și răpire a cetățenilor Republicii Moldova”, se arată în declarație.

Amintim că, anterior, Procuratura raionului Florești anunțat că a inițiat pe 7 octombrie o cauză penală pe faptul răpirii unei persoane și uzurpare de calități oficiale. Într-un comunicat de presă, reprezentanții instituției susțin că polițistul Andrei Amarfii ar fi fost răpit de către „angajaţii structurilor de forţă ale autoproclamatei RMN”.

Deputatul Chiril Moțpan, care este și membru al Comisiei  parlamentare securitate națională, apărare și ordine publică a cerut public ministrului de Interne Pavel Voicu și directorului SIS, Alexandr Esaulenco, să informeze opinia publică cu privire la circumstanțele producerii acestui caz.

NM a încercat să obțină un comentariu de la așa-numitul minister al securității de la Tiraspol, însă deocamdată nu ni s-a răspuns la telefon. Pe site-ul așa numitului Minister de Interne din stânga Nistrului nu a apărut nicio informație despre acest caz. La fel, nici presa locală nu a publicat nicio știre.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: