Cazurile de Covid în Chișinău sunt în creștere. Gîlcă: „Conform incidenței, suntem în cod galben”
Full Article 2 minutes read

Cazurile de Covid în Chișinău sunt în creștere. Gîlcă: „Conform incidenței, suntem în cod galben”

Șeful Direcției Sănătate a Primăriei Chișinău Boris Gîlcă a anunțat că numărul cazurilor de Covid în municipiu este în creștere. Conform incidenței, capitala este în cod galben a precizat oficialul, pe 11 iulie. 

La ședința săptămânală a serviciilor primăriei Chișinău, Gîlcă a spus că în Chișinău se înregistrează o situație epidemiologică cu un risc sporit de infecție.

„Avem o dinamică în creștere. Conform incidenței, aparent suntem în cod galben”, a precizat șeful Direcției.

Gîlcă a mai menționat că sunt disponibile două instituții, pentru tratarea infecției, în capitală.

„La moment, avem activat Spitalul Clinic Municipal de Boli Contagioase pentru Copii, care astăzi avea 91 de copii cu infecția Covid confirmat sau suspect. Este activată și Maternitatea Municipală nr.2, care aveau 21 de gravide confirmate cu Covid”, a spus el.

Șeful Direcției a mai declarat că autoritățile municipale sunt gata să deschidă noi instituții dacă va fi nevoie.

Oficialul a precizat că la moment se înregistrează un val al variantei Omicron, care este contagios în special pentru copii dar nu provoacă forme grave

„De ce copii sunt afectați mai mult? Fiindcă ei, în majoritatea cazurilor, sunt acel grup care nu sunt vaccinați”, a spus Gîlcă, menționând despre necesitatea de vaccinare.

De menționat că și ultimele date ale autoritățile naționale cu privire la virus au arătat că numărul cazurilor de COVID-19 este în creștere. Pe 5 iulie, Ministerul Sănătății anunța că în decurs de o săptămână au fost înregistrate 1014 cazuri noi, după procesarea a 17 197 de teste de laborator.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: