Ce au găsit procurorii anticorupție în urma perchezițiilor desfășurate la sediul Partidului Socialiștilor
Full Article 2 minutes read

Ce au găsit procurorii anticorupție în urma perchezițiilor desfășurate la sediul Partidului Socialiștilor

Documente, înscrisuri și dispozitive informatice ale contabilei PSRM au fost confiscate de către procurorii anticorupție, în urma perchezițiilor desfășurate la sediul Partidului Socialiștilor. Informațiile au fost făcute publice astăzi, 11 noiembrie, de către reprezentanții Procuraturii Anticorupție (PA). 

PA informează că perchezițiile au fost efectuate în cadrul unei cauze penale privind acceptarea finanțării partidului politic ,,Partidul Socialiștilor din Republica Moldova” din partea unei organizații criminale și din exteriorul țării, falsificarea rapoartelor privind gestiunea financiară a PSRM, falsificarea de documente oficiale și spălare de bani în proporții deosebit de mari.

Toate aceste infracțiuni ar fi fost săvârșite de către un grup criminal organizat în perioada anilor 2018-2020, cauză penală în care este învinuit și inculpat ex-președintele Igor Dodon.

Descinderile au fost făcute după ce Igor Dodon ar fi negat existența unor documente pertinente cauzei penale, pe care PA a discus să le ridice prin ordonanță.

Totuși, un martor a confirmat în audieri faptul că în activitatea organelor PSRM se întocmeau asemenea acte, iar ele puteau fi administrate doar prin efectuarea percheziției.

Astfel, astăzi au fost confiscate documente, înscrisuri și dispozitive informatice ale contabilei PSRM.

Totodată, PA menționeacă că perchezițiile nu au fost efectuate în birourile membrilor PSRM cu statut de deputat. Acestora nu le-au fost limitată libertatea de a se prezenta la ședința Parlamentului din 11.11.2022.

Amintim că fostul prim-ministru Zinaida Greceanîi are statut de învinuit în dosarul privind finanțarea ilegală a PSRM, în care era cercetat și ex-președintele Igor Dodon. În luna august, Procuratura a confirmat faptul că contabila PSRM a fost pusă sub învinuire în dosarul privind finanțarea ilegală a formațiunii.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: