Ce au găsit procurorii anticorupție în urma perchezițiilor desfășurate la sediul Partidului Socialiștilor
Full Article 2 minutes read

Ce au găsit procurorii anticorupție în urma perchezițiilor desfășurate la sediul Partidului Socialiștilor

Documente, înscrisuri și dispozitive informatice ale contabilei PSRM au fost confiscate de către procurorii anticorupție, în urma perchezițiilor desfășurate la sediul Partidului Socialiștilor. Informațiile au fost făcute publice astăzi, 11 noiembrie, de către reprezentanții Procuraturii Anticorupție (PA). 

PA informează că perchezițiile au fost efectuate în cadrul unei cauze penale privind acceptarea finanțării partidului politic ,,Partidul Socialiștilor din Republica Moldova” din partea unei organizații criminale și din exteriorul țării, falsificarea rapoartelor privind gestiunea financiară a PSRM, falsificarea de documente oficiale și spălare de bani în proporții deosebit de mari.

Toate aceste infracțiuni ar fi fost săvârșite de către un grup criminal organizat în perioada anilor 2018-2020, cauză penală în care este învinuit și inculpat ex-președintele Igor Dodon.

Descinderile au fost făcute după ce Igor Dodon ar fi negat existența unor documente pertinente cauzei penale, pe care PA a discus să le ridice prin ordonanță.

Totuși, un martor a confirmat în audieri faptul că în activitatea organelor PSRM se întocmeau asemenea acte, iar ele puteau fi administrate doar prin efectuarea percheziției.

Astfel, astăzi au fost confiscate documente, înscrisuri și dispozitive informatice ale contabilei PSRM.

Totodată, PA menționeacă că perchezițiile nu au fost efectuate în birourile membrilor PSRM cu statut de deputat. Acestora nu le-au fost limitată libertatea de a se prezenta la ședința Parlamentului din 11.11.2022.

Amintim că fostul prim-ministru Zinaida Greceanîi are statut de învinuit în dosarul privind finanțarea ilegală a PSRM, în care era cercetat și ex-președintele Igor Dodon. În luna august, Procuratura a confirmat faptul că contabila PSRM a fost pusă sub învinuire în dosarul privind finanțarea ilegală a formațiunii.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: