Ceban acuză Cancelaria de Stat că ar bloca intenționat investițiile în suburbii. Reacția instituției
Full Article 2 minutes read

Ceban acuză Cancelaria de Stat că ar bloca intenționat investițiile în suburbii. Reacția instituției

Primarul Ion Ceban a acuzat Cancelaria de Stat că ar bloca proiectele pentru suburbiile municipiului Chișinău. Potrivit edilului, aceasta s-ar întâmpla intenționat înaintea campaniei electorale. Reprezentanții Cancelariei au calificat declarațiile lui Ceban drept false și, la rândul lor, i-au cerut edilului să explice „raționamentul repartizării banilor publici în suburbii încât alte zece primării nu au primit finanțări”. 

Edilul a spus că pe 4 iulie „cei de la Cancelarie au chemat pe ascuns primarii din suburbii la prima oră, la Primăria Chișinău” – „fără a ne anunța prealabil, pentru a face show”, a adăugat el.

Neprofesionalismul Cancelariei de Stat (PAS) și blocarea intenționată a investițiilor pentru suburbii, înaintea campaniei electorale! (…) Ședința de astăzi demonstrează o dată în plus dorința guvernării de a bloca proiectele în suburbii. Au deblocat aleatoriu finanțarea pentru unii primari, făcând diferență între ai noștri și ai voștri”, a scris primarul, pe rețelele de socializare.

Reacția Cancelariei de Stat nu s-a lăsat așteptată. Reprezentanții instituției au calificat declarațiile lui Ceban drept false, numindu-le „acuzații nefondate”

Calificăm ca false declarațiile primarului general al municipiului Chișinău, Ivan Ceban, privind pretinsa blocare a finanțării unor proiecte. Invităm primarul general să se îngrijească de problemele reale ale chișinăuienilor și să nu să se lanseze cu acuzații nefondate în adresa Cancelariei de Stat, care veghează respectarea cadrului legal”, au spus reprezentanții Cancelariei.

Instituția a mai spus că Oficiul Teritorial Chișinău al Cancelariei de Stat „a notificat, conform atribuțiilor sale legale, despre ilegalitatea dispozițiilor primarului general”.

Pentru finanțarea lucrărilor menționate în dispoziții, Primăria urma să aprobe lista obiectivelor propuse spre finanțare. Oficiul a solicitat de la Primărie lista menționată pentru suburbiile Băcioi, Sîngera, Ghidighici, Budești, Cruzești, Colonița, Tohatin și Vadul lui Vodă; Din motive neclare, lista obiectivelor a fost prezentată doar pentru comunele Budești și Băcioi, fapt pentru care Oficiul a retras notificarea pentru aceste localități”, au precizat reprezentanții Cancelariei.

Instituția a mai declarat că „notificările pentru celelalte localități urmează a fi retrase doar după prezentarea proiectelor spre finanțare”.

Astfel, Cancelaria a solicitat primarului general să explice „raționamentul repartizării banilor publici în suburbii încât alte zece primării nu au primit finanțări: Bubuieci, Ciorescu, Codru, Condrița, Cricova, Durlești, Grătiești, Stăuceni, Trușeni, Vatra”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: