Ceban amenință cu ancheta de serviciu medicul de familie al lui Dodon, care este soția unui consilier PSRM. Reacția acestuia
Full Article 3 minutes read

Ceban amenință cu ancheta de serviciu medicul de familie al lui Dodon, care este soția unui consilier PSRM. Reacția acestuia

Medicul de familie care a recomandat reabilitarea la sanatoriu a mezinului familiei lui Igor Dodon este soția consilierului municipiului Chișinău Dinari Cojocaru, din fracțiunea Partidului Socialiștilor (PSRM). Informația a fost dezvăluită de către primarul Ion Ceban, care susține că doctorul ar fi săvârșit o ilegalitate și va fi vizat de o anchetă de serviciu. Informația a fost confirmată pentru NM și de către socialistul Dinari Cojocaru, care a precizat că soția sa nu a indicat în certificatul medical că tratamentul ar trebui să aibă loc anume în România.

Ceban susține că medicul i-ar fi făcut o defavoare lui Igor Dodon.

Soția dumitale va merge cu anchetă de serviciu pentru ilegalitatea pe care a comis-o. Și „медвежья услуга” (favoare care a făcut rău, NM) pe care i-a făcut-o domnului președinte Dodon. Pentru că anume soția ta a mers cu buletinul care nu corespunde părții legale”, a declarat Ion Ceban în cadrul ședinței CMC.

Contactat de NM, consilierul municipal Dinari Cojocaru a precizat că certificatul despre care se vorbește atât de mult este unul standard, în care nu sunt indicate recomandări despre o destinație anume.

Soția mea este medicul de familie al copiilor lui Igor Dodon încă înainte ca Dodon să devină președinte. Certificatul despre care vorbește toată lumea este unul standard E27. În acesta este indicat faptul că copilul a fost în reanimare din cauza Covid-ului și acum are nevoie de reabilitare la sanatoriu. Nu este indicat unde ar trebui să meargă, cât va costa, etc”, a argumentat socialistul.

***

Avocații lui Igor Dodon au solicitat judecătorilor permisiunea ca fostul șef de stat să părăsească teritoriului Republicii Moldova, pe motiv că fiul său are nevoie de un tratament de reabilitare. În cerere este indicat că urmează să plece împreună cu soția sa în România, localitatea Tîrgu Ocna. Deplasarea urma să aibă loc în perioada 28 ianuarie – 5 februarie 2023.

Pe 26 ianuarie, Dodon susținea că procurorii i-au interogat pe medicii care i-au prescris tratament fiului său. Totodată, potrivit lui Dodon, ar fi fost ridicată arhiva medicală a copilului său minor, iar medicii ar fi fost amenințați cu testul de poligraf.

Tot pe 26 ianuarie, Procuratura Anticorupție a înaintat un demers la Curtea Supremă de Justiție privind înlocuirea măsurii preventive a ex-președintelui Igor Dodon. Procurorii a cerut înlocuirea măsurii obligarea de a nu părăsi țara cu arest la domiciliu.

„Medicul a cărui nume și prenume era indicat în documentul medical a declarat că nu-i este cunoscut pacientul menționat și că ar fi aplicat ștampila la rugămintea unei colege”, a comunicat Procuratura Anticorupție.

Procurorii mai menționau că, potrivit medicului audiat, solicitarea a parvenit de la colega sa care examinează mereu familia Dodon și care se află în relații apropiate cu aceștia, fiind soția unui consilier din cadrul Consiliului Municipal Chișinău, membru al fracțiunii partidului din care a făcut parte și inculpatul.

Pe 27 ianuarie, Igor Dodon a anunțat că a decis să își anuleze călătoria în România. Acesta și-a justificat decizia prin faptul că soția sa are interdicție de a părăsi țara, dar și prin anumite presiuni asupra medicilor care au recomandat deplasarea și asupra anumitor membri ai familiei sale.

 


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.


If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: