Demiteri la „Spații Verzi”, după moartea copilului în parcul Alunelul. Primele concluzii ale anchetei interne
Full Article 2 minutes read

Demiteri la „Spații Verzi”, după moartea copilului în parcul Alunelul. Primele concluzii ale anchetei interne

Serghei Carp, directorul întreprinderii municipale „Asociația de Gospodărire a Spațiilor Verzi” va fi concediat. Anunțul a fost făcut de către primarul capitalei Ion Ceban, în cadrul unei conferințe de presă din 17 mai. 

Ion Ceban a precizat că întreprinderea municipală Spații Verzi a solicitat, în septembrie 2021, autorizație pentru curățarea și defrișarea unor arbori din Chișinău, inclusiv din parcul Alunelul. Aceasta a fost eliberată de Agenția de Mediu în februarie 2022.

Peste 5 luni. Între timp, toate adresele au devenit prioritare pentru Spații Verzi, pentru că toate prezintă pericol. Din februarie până în prezent, s-a intervenit inclusiv în parcul Alunelul. La capitolul curățare, în lista cărora a fost inclus și acest plop, potrivit responsabililor de la Spații Verzi, dacă ar fi fost autorizația emisă în decurs de 10 zile – o lună, când este clar care dintre crengi sunt fără frunze, este mult mai simplu să acționezi. Din februarie până în aprilie este mai complicat. Au fost și alte argumente, pe care nu le calific drept suficiente, am rugat și comisia să fie cât se poate de exigentă”, a mai spus Ceban.

Prin urmare, edilul a anunțat că va solicita demiterea directorului de la Spații Verzi, Serghei Carp.

Șeful de la Spații Verzi va fi eliberat din funcție. Și așa cum au recomandat membrii comisiei, noul director va iniția o anchetă de serviciu în privința vicedirectorului de ramură”, a declarat Ceban.

De asemenea, potrivit primarului capitalei, vor fi vizați în ancheta de serviciu inspectorul de sector, „maestrul superior” și alți angajați, care au tangență cu acest caz.

Sugestia mea este ca acești domni să nu aștepte următoarea anchetă și benevol să își dea demisia”, a mai spus Ion Ceban.

***

Amintim că o fetiță de 1 an și 2 luni a murit, după ce peste ea a căzut o creangă în parcul Alunelul din capitală. Copilul a suferit un traumatism cranio-cerebral și a decedat la spital. Poliția a inițiat un dosar penal.

De menționat că Agenția de Mediu a subliniat că arborele vizat în cazul decesului prematur al copilului nu se regăsește în lista arborilor propuși spre coordonare și autorizare a efectuării tratamentelor silvotehnice de către Î. M. „Asociația de gospodărire a spațiilor verzi” în solicitarea sa.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: