Ceban, după ce Autoritatea Națională de Integritate i-a luat la puricat averea: „O comandă politică. O voi contesta”
Full Article 2 minutes read

Ceban, după ce Autoritatea Națională de Integritate i-a luat la puricat averea: „O comandă politică. O voi contesta”

Primarul de Chișinău, Ion Ceban, vine cu o reacție, după ce Autoritatea Națională de Integritate (ANI) i-a luat la puricat averea. Edilul declară că va ataca în judecată contestarea Autorității, pe care o cataloghează ca fiind „o comandă politică”.

„Nu este vorba de mașinile scumpe, nu am vile peste hotare, în Republica Moldova, nu am 4-5 apartamente, nu am cumpărat baze de odihnă. Eu în această perioadă am fost absolut transparent și nimeni nu îmi poate reproșa absolut nimic. Nu au de ce se agăța nici ANI, nici cei care au dat comanda”, a declarat Ion Ceban în cadrul emisiunii Rezoomat de la Rlive.

Edilul municipiului Chișinău declară că își va căuta dreptatea în instanța de judecată, după ce va contesta actul emis de ANI. Potrivit lui Ceban, presiunilor și controalelor nejustificate ar fi supuși și alți primari din țară „care nu vor să închidă gura și să asculte de PAS”.

PAS nu a comentat deocamdată acuzațiile primarului Ion Ceban.

Amintim că ANI a publicat, pe 27 aprilie, actul de constatare pe numele primarului Ion Ceban. Potrivit documentului, s-a constatat o diferență substanțială și deținerea averii nejustificat, în mărime de 621 mii lei pentru perioada anilor 2017-2019. ANI a precizat atunci că transmite actul de constatare în instanța de judecată pentru examinare în vederea confiscării averii nejustificate.

Recent, ANI a publicat declarația de avere și interese personale pentru anul 2022 a primarului capitalei Ion Ceban. Potrivit documentului, edilul a ridicat de la Primăria Chișinău un salariu de circa 228 mii lei, ceea ce presupune un salariu lunar de aproximativ 19 mii lei. Primarul a declarat și un intravilan de aproximativ 160 000 de lei, dobândit în 2012; apartament de aproape 992 000 de lei, dobândit în 2012 și  o mașină de model Skoda Kodiaq, dobândită în 2011. Niciunul din bunurile menționate nu sunt pe numele lui Ceban. De menționat că Ion Ceban nu a declarat niciun cont bancar.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: