Ceban, indignat de criticile PAS despre concertul obligatoriu: „E de râs și de plâns”
Full Article 2 minutes read

Ceban, indignat de criticile PAS despre concertul obligatoriu: „E de râs și de plâns”

Ping pong-ul de acuzații între primarul capitalei și membrii partidului de guvernare continuă. Ion Ceban afirmă că cei de la PAS nu fac altceva decât show politic din toate evenimentele organizate de Primăria Chișinău. Reacția edilului de Chișinău vine după ce deputata PAS Angela Munteanu-Pojoga și vicepreședinta fracțiunii PAS din CMC Zinaida Popa au acuzat conducerea municipalității că ar fi obligat mai mulți directori, profesori, precum și elevi să participe la un concert organizat de Primăria Chișinău.

Mai mare aberații din partea PAS nu am auzit! Îndeamnă oamenii și absolvenții să nu vină la un concert organizat de Primăria Chișinău dedicat absolvenților! E de râs și de plâns ce fac acești oameni în statul Republica Moldova”, a scris, în replică, primarul de Chișinău, Ion Ceban, pe pagina sa de Facebook.

Ceban a ținut să precizeze că Primăria Chișinău va organiza, de fapt, Gala Absolvenților. Potrivit lui, conform Legii, Direcția a solicitat ca împreună cu absolvenții să fie prezentă și conducerea, dar și profesorii pentru a participa la acest eveniment festiv care va avea loc în aer liber, în Parcul „La Izvor”.

Cei din PAS nu fac altceva decât show politic din toate evenimentele organizate de Primăria Chișinău. Este un eveniment cultural organizat de primărie pentru toți absolvenții”, a precizat Ion Ceban.

Precizăm că reacția lui Ion Ceban vine după ce deputata Angela Munteanu-Pojoga și consiliera municipală Zinaida Popa au acuzat Primăria Chișinău că ar fi „obligat” conducătorii instituțiilor de învățământ secundar din Chișinău, profesorii și elevii absolvenți să participe la un concert organizat de municipalitate. Potrivit PAS, o sesizare în acest sens va fi depusă și la Procuratura Generală, astfel încât cei responsabili să fie trași la răspundere.

Contactat de NM, șeful interimar al Direcției Educație a Primăriei municipiului Chișinău, Andrei Pavaloi, neagă că elevii ar fi impuși să participe. Mai mult, acesta a subliniat că astfel de evenimente, dedicate absolvenților, sunt organizate anual.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: