Ceban ironizează planul lui Carp de modernizare a curților: „Fraților de la PAS, aveți peste 200 de toalete afară la instituțiile educaționale”
Full Article 3 minutes read

Ceban ironizează planul lui Carp de modernizare a curților: „Fraților de la PAS, aveți peste 200 de toalete afară la instituțiile educaționale”

Primarul suspendat al Chișinăului Ion Ceban a ironizat pe seama planului de acțiune prezentat de candidatul Partidului de guvernământ Acțiune și Solidaritate (PAS) la funcția de edil al capitalei, Lilian Carp, privind modernizarea blocurilor de locuit din oraș și a curților aferente. În cadrul unei conferințe de presă din 11 octombrie, Ion Ceban a pus la îndoială faptul că Lilian Carp, care este deputat din partea PAS, va realiza obiectivele anunțate. Acesta a argumentat că PAS „nu știe” dacă va construi măcar 25 de grupuri sanitare în cele circa 200 de instituții de învățământ care nu dispun de asemenea dotări în incinta clădirilor, darămite că va îndeplini planul anunțat de Lilian Carp.

Văd pe ecranele televizoarelor unii șarlatani, alții manipulatori clasici, care vorbesc mult, dar nu prea au făcut, până acum, ceva în acest sens. (…) Astăzi, am văzut unii de la PAS vorbind despre 500 de blocuri care le vor termoizola, 200 de curți pe care le vor repara, 400 de lifturi. Fraților de la PAS, dumneavoastră aveți peste 200 de toalete afară la instituțiile educaționale și nu știți dacă 25 din ele, în acest an, le veți face în incinta instituțiilor educaționale. Haideți măcar ceva furnizați, la nivel de țară, după care veți vorbi prostii de acest gen în capitală. Nu țineți chiar pe toată lumea de proști că nu este toată lumea chiar neinformată și nu vede ceia ce se întâmplă”, a spus Ceban.

Menționăm că, deocamdată, nici PAS, nici Lilian Carp nu au comentat declarațiile lui Ion Ceban.

Precizăm că unul dintre angajamentele pe care și le-a asumat Lilian Carp în campania electorală pentru alegerile locale este modernizarea blocurilor de locuit din oraș și a curților acestora. Pe 11 octombrie, Carp a prezentat planul de acțiune pentru realizarea acestui angajament.

Planul conține următoarele obiective:

– alocarea a 100 de milioane lei asociațiilor de locatari în condominiu pentru reabilitarea blocurilor și curților (repararea căilor de acces în curți, iluminat stradal de tip LED în tot orașul);
– reabilitarea completă a 200 de curți cu locuri de joacă sigure, mobilier nou, parcări amenajate, cu platforme subterane de gunoi;
– înlocuirea a 400 de ascensoare din blocurile de locuit;
– inițierea unui program de termoizolare a peste 500 de blocuri;
– lansarea unui program municipal pentru realizarea proiectelor mai extinse a blocurilor de apartamente;
– introducerea voucherelor energetice pentru tranziția la încălzirea centralizată pe orizontală și termoizolarea blocurilor.

***

Pentru a afla ce promisiuni din programul electoral din 2019 a realizat Ion Ceban, citiți materialul NewsMaker: „Ceban a promis, Ceban a făcut? Ce promisiuni electorale a realizat primarul Chișinăului? Checklist-ul NM”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: