Ceban, prima reacție la filmările care paralizează capitala: „Să ne bucurăm când Chișinăul apare în pelicule”
Full Article 3 minutes read

Ceban, prima reacție la filmările care paralizează capitala: „Să ne bucurăm când Chișinăul apare în pelicule”

Primarul municipiului Chișinău a venit pe 8 aprilie cu o primă reacție la criticile internauților care s-au plâns de ambuteiaje în capitală, urmare a filmării proiectului cinematografic „Transit Times”. Edilul susține că toate instituțiile statului au fost vizate cu privire la filmarea proiectului cinematografic și că „nu este corect” că se încearcă a face din Primăria Chișinău „singurul vinovat”. Ceban susține pe de o parte că înțelege „indignarea oamenilor”, iar pe de altă parte că aceștia ar trebui să se bucure când Chișinăul apare în pelicule.

„Toate instituțiile statului au fost vizate cu privire la filmarea unui film pe străzile Capitalei. Nu este corect când se încearcă a se pune accentul că Primăria s-ar face vinovată. Filmările se vor desfășura timp de 2 luni de zile, ne cerem scuze din partea noastră dar și din partea celor care realizează aceste filmări. 

Înțeleg indignarea cetățenilor, vom informa când vom avea o dispoziție în acest sens, dar trebuie și să ne bucurăm când Chișinăul apare în pelicule care pot fi prezentate în țară și peste hotare. Se întâmplă practic în toate capitalele lumii, încercăm să facem ca împreună cu colegii din poliție ca situația să fie gestionată”, a declarat Ion Ceban în timpul ședinței Serviciilor Primăriei Chișinău din 8 aprilie.

Amintim că, pe 3 aprilie, mai mulți locuitori ai capitalei s-au plâns pe ambuteiajele din oraș. Traficul a fost îngreunat în legătură cu vizita premierul Belgiei în Moldova și restricțiile de circulație pe unele străzi, precum și din cauza unor filmări în sectorul Buiucani. Cele din urmă, la fel, au condus la restricționarea traficului pe mai multe străzi. Unii internauți au spus le-a trebuit mai mult de două ore ca să ajungă la muncă, iar alții au declarat că au renunțat și s-au întors acasă.

Regizoarea „Transit Time” Felicia Plămădeală a venit în aceeași zi cu o reacție. Aceasta a declarat că producția de film înseamnă „multă logistică” și că blocarea străzilor temporar sau parțial, în acest scop, este „ceva normal în toate țările”. Ea a adus drept exemplu, în acest sens, SUA, Germania și Spania.

De menționat că proiectul cinematografic urmează să fie filmat în perioada 3 aprilie – 16 mai, curent. În această perioadă, mai multe străzi din capitală vor fi parțial sau complet blocate, în timpul filmărilor.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: