Ceban se plânge pe rețelele sociale: „Doar la Chișinău s-a politizat maxim despre intemperiile care au avut loc”
Full Article 2 minutes read

Ceban se plânge pe rețelele sociale: „Doar la Chișinău s-a politizat maxim despre intemperiile care au avut loc”

Primarul de Chișinău, Ion Ceban, se plânge că subiectul ploilor torențiale din ultimele zile, care au provocat consecințe considerabile în Republica Moldova și alte țări din Europa, a fost „politizat” numai la Chișinău. Edilul a menționat că „doar la noi unii se pot bucura când se întâmplă cazuri tragice”. Precizările au fost făcute într-un mesaj publicate pe canalul său de Telegram, în data de 17 septembrie. 

Ion Ceban a postat mai multe capturi de ecran cu articole de presă despre pagubele create de ploile abundente în localități din Republica Moldova și peste hotare.

Imaginele sunt însoțite de următorul text: „„Numai la Chișinău este o simplă ploaie, iar canalizările pluviale nu funcționează”. Din păcate, și de această dată doar la Chișinău s-a politizat la maxim despre intemperiile care au avut loc în municipiu, în țară și într-o bună parte a Europei. De vineri noaptea, serviciile speciale sunt în teren pentru a înlătura consecințele ploilor torențiale. Doar la noi unii se pot bucura când se întâmplă cazuri tragice care pot afecta siguranța cetățenilor”.

Precizăm că, din cauza ciclonului Boris, în Europa Centrală și de Est au avut loc ploi abundente, care au provocat decese și pagube materiale semnificative. În Republica Moldova, ploile puternice, care au avut loc în perioada 14-15 septembrie, au inundat mai multe localități și au avariat infrastructura. A fost afectată inclusiv capitala țării, Chișinău, unde drumurile au fost transformate practic în râuri, apa a pătruns în grădinițe și spitale, au avut loc surpări de teren, etc.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: