Ceban susține că este urmărit și s-ar pregăti arestarea sa, după percheziții acasă și în biroul său
Full Article 3 minutes read

Ceban susține că este urmărit și s-ar pregăti arestarea sa, după percheziții acasă și în biroul său

Primarul general al mun. Chișinău susține că Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) ar pregăti o campanie de denigrare a sa și ar fi contractat în acest scop o companie condusă de un cetățean al României. Mai mult, edilul susține că este urmărit de „structurile speciale” și ar urma să fie desfășurate percheziții acasă la el, dar și în biroul său din clădirea Primăriei, soldate cu plasarea sa în arest.

În cadrul ședinței Primăriei din 20 septembrie, primarul capitalei Ion Ceban a anunțat că deține informații, conform cărora, ar fi urmărit de angajați ai „structurilor speciale”, care ar pregăti desfășurarea unor percheziții acasă la el, dar și în biroul de serviciu.

„Cât privește efortul oamenilor de la conducere de a-mi denigra imaginea. Nu mai este o noutate, stimați colegi. În plus, în această săptămână am fost informat că sunt urmărit la fiecare pas. Se ocupă oameni serioși și structurile speciale, pentru a face tot posibilul ca să mă murdărească. Mesajul meu pentru voi este: nu vă chinuiți în zadar să aflați unde sunt intrările în Primărie și în cabinetul meu, cheile sunt la paza de la intrare, iar cheia de la ușa casei o pun aici, la birou. Nu am ce ascunde și nu îmi este frică, chiar dacă vi se cere, stimați angajați din structurile de stat să mă șantajați și pregătiți cu percheziții la birou, la domiciliu și eventual arestul meu pentru câteva zile, luni sau chiar mai mult. Vă invit, welcome”, a declarat Ceban.

Edilul a acuzat PAS că ar fi contractat o companie, care ar urma să pregătească o strategie privind denigrarea sa.

„Rămân indiferent față de acțiunile voastre, chiar de faptul că știu că partidul de la conducere se gândește sau chiar deja o face. Contractează serviciile unei companii, în frunte cu o persoană foarte cunoscută în România, asta mi-au transmis chiar și colegii din România, care va avea scopul să facă strategia de denigrare a mea și a colegilor mei”, a spus primarul capitalei.

Ion Ceban a mai declarat că „se merge” pe la pretori, șefii de direcție și primari din suburbii, pentru a-i monta împotriva sa.

„Să știți că problemele oamenilor sunt mult mai fundamentale: scumpirile, imigrația, sărăcia. Oamenii așteaptă rezulte și nu show-uri ieftine pe care le dați pe tavă în așa-numita „luptă cu corupția”. Nu voi ceda. Am încrederea oamenilor și nu o voi trăda. Vor rămâne cei puternici, integri și cei cărora nu le este frică să facă schimbarea. Iar mie nu îmi este frică”, a conchis Ceban.

Am încercat să obținem un comentariu din partea reprezentanților partidului de guvernare – PAS și ai Serviciului de Informații și Securitate. Purtătoarea de cuvânt a PAS ne-a recomandat să solicităm o reacție din partea Guvernului, însă la ora publicării acestei știri, nu am primit un răspuns nici din partea Executivului. Nici reprezentanții SIS nu ne-au oferit, deocamdată, un comentariu.

***

Săptămâna trecută, în cadrul ședinței serviciilor Primăriei din 13 septembrie, primarul Ion Ceban a declarat că ar fi fost informat de către foști angajați ai Serviciului de Informații și Securitate (SIS) despre posibile sabotări din partea autorităților centrale. Mai exact, potrivit edilului, s-ar urmări provocarea intenționată a apariției mirosului neplăcut de la stația de epurare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: